Na graničnom prijelazu Rupa podignuta EU zastava

zastava_eu_ponoc

Turisti iz Češke Milan Belan i Jaroslava Umbrova preko prijelaza Rupa prvi ušli u Hrvatsku kao punopravnu članicu EU. Dobrodošlicu im je poželjela Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, koja im je uručila i prigodne poklone.

Rupa – Podizanjem europskog stijega i otkrivanjem tabele EU na ulazu u Hrvatsku, jučer točno u ponoć, na Graničnom prijelazu Rupa svečano je obilježen ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Delegacije hrvatske i slovenske policije i carine, kao i Primorsko-goranske županije te Općine Matulji, okupile su se na ovom prijelazu kako bi obilježile otvorenje granice i ulazak Hrvatske u EU.

zastava_eu_ponoc_1

Zastavu Europske unije, uz zvuke Ode radosti, podignuo je Neven Abramović, načelnik Postaje granične policije Rupa. Svečano je otkrivena i EU-ploča na ulazu u našu zemlju. Zajednički su je otkrili Senka Šubat, načelnica Policijske uprave Primorsko-goranske županije te Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan.

Načelnica PU primorsko-goranske županije tom je prilikom istakla kako je u ovom prijelaznom razdoblju do početka pune primjene schengenske provedbene konvencije, zadaća policije osigurati brz i siguran prelazak državne granice.

Turisti iz Češke Milan Belan i Jaroslava Umbrova preko prijelaza Rupa prvi ušli u Hrvatsku kao punopravnu članicu EU. Dobrodošlicu im je poželjela Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, koja im je uručila i prigodne poklone, dok im je župan Komadina uručio turističku putovnicu PGŽ.

I. Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!