Na Kvarner Wine Festu naučite kušati vino kao sommelier

U suradnji s Hrvatskim sommelier klubom organizirat će se nekoliko radionica koje će biti zasigurno iznimno zanimljive svima onima koji žele napraviti svoje prve ozbiljnije korake u svijetu vina. U subotu, 2. lipnja, u 16:30 sati dr. Krešimir Mikinac održat će radionicu “Kako postati sommelier?” na kojoj će svi zainteresirani imati priliku odškrinuti vrata tog čarobnog sommelierskog svijeta.

Opatija će u svojoj multifunkcionalnoj sportskoj dvorani “Marino Cvetković” 2. i 3. lipnja ugostiti međunarodni festival vina i delicija Kvarner Wine Fest na kojem će se predstaviti čak oko 500 različitih etiketa vina s raznih strana svijeta i nema sumnje kako će spomenuti festival biti glavno odredište svih ljubitelja vina u Hrvatskoj tog vikenda.

Osim što će posjetitelji Kvarner Wine Festa imati priliku degustirati brojna vrhunska vina iz zaista svih dijelova Hrvatske, ali i još brojnih drugih država, također im se nudi mnogo iznimno zanimljivih radionica, predavanja i degustacija.

U suradnji s Hrvatskim sommelier klubom organizirat će se nekoliko radionica koje će biti zasigurno iznimno zanimljive svima onima koji žele napraviti svoje prve ozbiljnije korake u svijetu vina. U subotu, 02. lipnja, u 16:30 sati dr. Krešimir Mikinac održat će radionicu “Kako postati sommelier?” na kojoj će svi zainteresirani imati priliku odškrinuti vrata tog čarobnog sommelierskog svijeta.

Ništa manje zanimljive neće biti ni radionice pod ingerencijom Hrvatskog sommelier kluba koje se održavaju u nedjelju, 03. lipnja. Opatijski sommelieri Marko Škarica i Darjan Zelić polaznike svoje radionice s početkom u 14:30 sati naučit će kako pravilno predstaviti, otvoriti i poslužiti vrhunska vina.

Odmah nakon toga u 16 sati slijedi radionica mnogima vrlo dobro poznatog sommeliera Marija Meštrovića. On će na radionici “Osnove i pravila pri degustaciji vina” objasniti svojim polaznicima na što sve treba obratiti pažnju prilikom degustacije vina. Nakon te uzbudljive radionice moći ćete kušati vino poput profesionalaca. Poslije toga će Filip Savić na svojoj radionici polaznike povesti na “putovanje prema savršenu skladu jela i vina” na kojem ćete upoznati tehnike sparivanja i biranja najboljeg vina uz jelo koje vas privlači.

Sve spomenute radionice samo su dio programa koji je pripremljen, a sudjelovanje za sve posjetitelje Kvarner Wine Festa je besplatno.

N. C. / PodUčkun.net