Na Liburniji danas 13 novozaraženih, u samoizolaciji završio gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić

Zbog kontakta s osobom kojoj je utvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, u izolaciji je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Rijeka – Regionalna razvojna agencija Prigoda na svojim je stranicama jučer ponovo počela objavljivati distribuciju oboljelih po gradovima na području Primorsko-goranske županije, što građanima omogućuje kvalitetniji pregled epidemiološke slike u njihovom okruženju.

Prema tablici, sastavljenoj sukladno podacima dobivenima od Stožera Civilne zaštite PGŽ, jasno je da više od polovice novoevidentiranih slučajeva zaraze koronavirusom otpada na Rijeku. Logično je to, jer najveći grad ima i gotovo 50 posto stanovnika županije. Tako „grad koji teče“ ima 43 od 81 novozaraženog.

Nakon Rijeke, najveći broj zaraženih bilježe zapadne jedinice lokalne samouprave, odnosno Liburnija i Viškovo.  Najmnogoljudnija hrvatska općina od jučer ima 7 građana kojima je prvi put zabilježen pozitivan nalaz na COVID-19. Slijede Opatija s 5 te Lovran s 4 novozaražene osobe. Matulji i Kastav imaju po 2 novozaražena, dok je Mošćenička Draga ponovo „prošla lišo“.

Zbog kontakta s osobom kojoj je utvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, u izolaciji je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

error: Content is protected !!