Na morskoj pučini najavljen 12. Liburnia Jazz Festival @ Opatija

Jazz Boat, poznata ”ploveća pozornica” Liburnia Jazz Festivala, poslužio je kao odlična scenografija za najavu 12. Izdanja ovog velikog i popularnog događanja, koje će se na Ljetnoj pozornici održati u prvom vikendu srpnja.

Opatija – Liburnia Jazz Festival, odnosno njegovo 12. izdanje, već u ustaljenom ritmu održat će se prvog vikenda u srpnju, odnosno od 6. do 8. srpnja na brojnim opatijskim pozornicama, koje uključuju terase barova i hotela, ali i ”ploveće objekte”.

Naravno, najatraktivnija imena festivala rezervirana su za Ljetnu pozornicu, gdje će se ove godine održati dva zanimljiva nastupa dvije velike zvijezde – jedna je domaća i rijetko se vezala uz jazz glazbu, a druga je ”inozemna” i zaslužna za stvaranje termina ”easy listening jazz”.

Naime, festival otvara zajednički koncert Olivera Dragojevića i Elvis Stanić Grupe, koji će se na Ljetnoj održati u petak, 6. srpnja s početkom u 21 sat i cijenom ulaznice od 100 kuna. Posjetitelji će moći provjeriti koliko je uspješna fuzija Oliverovih šansona i Stanićevih jazz aranžmana. Dan kasnije, u subotu, 7. srpnja, u isto vrijeme i na istom mjestu, nastupa Larry Carlton sa svojim kvartetom, najveća legenda svjetske ”smooth jazz scene” i kultni američki gitarist i skladatelj koji je zaslužan za približavanje jazz glazbe širokoj publici. Cijena ulaznice je 150 kuna.

Ostali, brojni, programi Liburnia Jazz Festivala potpuno su besplatni, a njihov raspored može se provjeriti na službenim festivalskim stranicama.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!