Na području Liburnije 113 osoba zaraženih virusom COVID-19

Moli se stanovništvo i poslodavci da i dalje sustavno provode sve propisane protuepidemijske mjere – nošenje maski u zatvorenom prostoru, socijalno distanciranje od minimalno dva metra kao i stalna dezinfekcija ruku…

Matulji, Lovran, Opatija, Mošćenička Draga – Civilni stožeri gradova i općina na području Liburnije na dnevnoj razini objavljuju podatke o zaraženima te apeliraju na građane da se pridržavaju preporuka, odnosno da izbjegavaju nepotrebna okupljanja, privatne proslave i druženja.

Prema posljednjim podacima epidemiološke službe broj aktivnih slučajeva zaraze virusom COVID-19 na području Općine Matulji iznosi 69 osoba.

— S obzirom na navedeno Stožer Civilne zaštite Općine Matulji ponovo apelira na građane za maksimalan oprez i odgovorno ponašanje. Molimo stanovništvo i poslodavce da i dalje sustavno provode sve propisane protuepidemijske mjere  nošenje maski u zatvorenom prostoru, socijalno distanciranje od minimalno dva metra  kao i stalnu  dezinfekcija ruku, poručili su iz Stožera civilne zaštite Općine Matulji.

Na području Grada Opatija u posljednja 24 sata nema novozaraženih. Na dan 1. studenog na području Opatije bila su 33 aktivna COVID – 19 slučaja, stoji u objavi na službenim stranicama grada, dok iz Lovrana javljaju da u posljednjih sedam dana, 26. listopada do 1. studenog, na području Općine Lovran imaju pet pozitivnih na COVID-19, na području Mošćeničke Drage šest.

— Svim stanovnicima općine Mošćenička Draga koje su mjere suzbijanja epidemije COVID-19 virusom spriječile da napuštaju svoj dom, ili su se zbog svog zdravlja i zdravlja bližnjih svojevoljno odlučili na samoizolaciju, Crveni križ stoji na raspolaganju za pomoć i potporu pri obavljanju svakodnevnih obaveza (kupnja namirnica i sl.). Obratiti se možete  Blaženki Dujmović (098 169 4163) i Florijanu Frankoviću (098 139 8784), stoji u objavi na službenim stranicama Općine.

error: Content is protected !!