Na pozornicu Adriatica ove nedjelje stižu Pepeljuga i njen princ @ Opatija

predstava_pepeljuga_adriatic

U bijegu Pepeljuga gubi staklenu cipelicu, a princ se daje u potragu vlasnice cipelice koja mu je očarala srce…

Opatija – Dječje kazališne matineje u organizaciji Festivala Opatija nastavljaju se i ove nedjelje, 23. studenog, kada će se u 11.30 sati postaviti predstava ”Pepeljuga” u izvođenju Teatra Naranča iz Pule. Mjesto radnje, kao i obično, jest dvorana hotela Adriatic, a klasična priča Charlesa Perraulta dobit će zanimljivo novo ruho u režiji i dramatizaciji Majkla Mikolića.

U glavnim ulogama nalaze se Mateja Šimunić, Franjo Tončinić, Monika Mihajlović, Saša Ergotić, Bojana Babajić, Linda Kliman, Ivona Bulešić, Roberta Stevanović, Luka Juričić, Ena Bratić i Ana Božinović, a predstava je namijenjena djeci starijoj od tri godine.

Priča je poznata djeci diljem svijeta – Pepeljuga, lijepa djevojka koja je ostala bez roditelja, i sada živi s maćehom i razmaženim polusestrama, u životu u kojem nema pravo na svoje djetinjstvo, već je u svojoj kući sluškinja, jedinu radost pronalazi u svojim prijateljima miševima. Rasplesano i raspjevano društvo i njena mašta ulijevaju joj nadu da će njen život doživjeti promjenu.

Tračak nade u bolju budućnost Pepeljugi donosi bal na kojemu će šarmantni princ odabrati svoju buduću ženu, međutim maćeha joj uskraćuje odlazak i čini se kako za Pepeljugu nema svjetlije budućnosti. Ipak njene suze ganu dobru vilu i čarolijom omogućava Pepeljugi odlazak na bal, ali samo do ponoći.

Na balu princ nije mogao odoljeti njenoj ljepoti i dobroti, te se rađa iskrena ljubav koju prekidaju ponoćna zvona. U bijegu Pepeljuga gubi staklenu cipelicu, a princ se daje u potragu vlasnice cipelice koja mu je očarala srce…

Hoće li princ naći Pepeljugu, znati će svi koji na vrijeme stignu do Adriatica. Cijena ulaznice je 30 kuna, a mogu se u pretprodaji kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, Foto Reviji i Antikvarijatu Ex Libris u Rijeci, putem interneta (www.kulturaplus.com) ili na dan izvedbe, ispred dvorane od 10.30 sati.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!