Na putu za prestižne zvjezdice – Restoran Draga di Lovrana dobio preporuku vodiča Michelin @ Lovran

…ilustracija…

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu Michelinovu zvjezdicu, pa sada uz rovinjski Monte, Hrvatska ima 3 restorana koja se mogu pohvaliti tom oznakom te 55 restorana na listi preporuka.

Lovran – Restoran Draga di Lovrana uvršten je na kartu poznatog gastronomskog vodiča Michelin, postavši tako prvi liburnijski ugostiteljski objekt s preporukom ovog renomiranog recenzenta. Osim vrhunskog restorana iz Lovranske Drage, lista preporuka – s oznakom žlice i vilice – povećana je za 24 nova objekta, a dva restorana su i „promovirana“.

Tako su restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili jednu Michelinovu zvjezdicu, pa sada uz rovinjski Monte, Hrvatska ima 3 restorana koja se mogu pohvaliti tom oznakom te 55 restorana na listi preporuka.

Rezultat je to vrlo tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih Michelinovih inspektora, koji su tijekom 2017. godine obilazili restorane diljem zemlje.

– Hrvatska se nalazi na gastronomskoj karti svijeta što svakako i zaslužujemo. Nove Michelinove zvjezdice i preporuka hrvatskim restoranima dokaz su da naša gastronomska scena zadovoljava vrlo zahtjevne međunarodne kriterije kvalitete. MICHELIN je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a MICHELINOVE oznake daju odlične promotivne potencijale koje će destinacije, u kojima se nalaze izabrani restorani koji su time ušli u ekskluzivni krug najboljih restorana svijeta, znati valorizirati. Hrvatska turistička zajednica i dalje će provoditi brojne aktivnosti s ciljem pozicioniranja naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije bogate gastronomske ponude“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
Dodajemo kako su ove godine po prvi put dodijeljene i Michelinove oznake Bib Gourmand, koju su dobila četiri restorana: Konoba Mate (Korčula), Dunav (Ilok), Vuglec Breg (Krapina) i Konoba Fetivi (Split). Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net