Na šterne po 15 minuta slave @ Brseč

Ovog petka, 10. kolovoza, od 21 sat u Brseču se održava tradicionalni happening ”Na šterne” koji ove godine nosi podnaslov ”15 minuta slave / 15 Minutes of Fame”.

Brseč – Happening je zamišljen da svaki izvođač dobije svojih 15 minuta prostora kako bi pokazao svoje glumačko, poetsko, odnosno glazbeno umijeće. Stoga smo naslov ”ukrali” iz poznate Warholove rečenice ”15 minutes of fame” s obzirom da je on tvrdio da svaki čovjek u životu dostigne tih 15 minuta slave na bilo koji način, ne isključivo posredstvom umjetnosti. Pa tako i ovdje umjetnici dobivaju svojih 15 minuta da pokažu svoja umijeća i sposobnosti. Tema nije zadana, stoga je svatko slobodan izabrati svoju temu glazbom, riječju i glumom, objasnio je Riccardo Staraj koncepciju happeninga ”Na šterne” kojem je voditelj.

Uz njega, koji će osim voditeljske uloge preuzeti i čitanje poezije, nastupit će Mateo Rudan i Damjan Dražul koji prakticiraju ”spontani teatar”, te ”muzikanti” – Bruno Mičetić na gitari, Josip Rubinić na trubi, Nikica Karas na bongosima i Ema Gregov kao vokal i gitara.

Čitavo događanje ”Na šterne” podnaslovljeno ”15 minuta slave / 15 Minutes of Fame” održat će se u petak od 21 sat u Brseču, a ulaz je besplatan zahvaljujući sponzorstvu draške Turističke zajednice te Zajednice Talijana Mošćeničke Drage.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!