ERSTE AD

Načelnici nazdravili presudi Upravnog suda @ Opatija

Čelnici jedinica lokalne samouprave na Liburniji, u društvu obnašatelja dužnosti župana PGŽ Vidoja Vujića nazdravili su jučer šampanjcem okončanju duge sage o opatijskim dionicama u LRH.

Opatija – Povodom presude Visokog upravnog suda RH kojim se poništava rješenje Hanfe iz 2009. godine vezano za obvezu preuzimanja dionica LRH, jučer je u Vili Angiolini organizirana konferencija za novinare na kojoj su svoje zadovoljstvo donesenom preudom izrazili obnašatelj dužnosti župana PGŽ Vidoje Vujić, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, načelnik Općine Lovran Emil Gržin i načelnik općine Matulji Mario Ćiković.

Kao što smo već naveli, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga – Hanfa, jučer je zaprimila presudu Visokog upravnog suda Republike Hrvatske, kojom se uvažava tužba tužitelja Grada Opatije, Općine Lovran, Općine Mošćenička Draga, Općine Matulji i trgovačkog društva Nova Liburnija te se ukida obveza objave ponude za preuzimanjem tvrtke.

– Danas je za nas veliki dan, pravda je konačno pobijedila. Izuzetno nas veseli rješenje Upravnog suda, koje je dokazalo da smo s pravom bili uporni i imali povjerenja u pravnu državu. Sada, oslobođeni ogromnog tereta koji smo nosili proteklih godina, krećemo velikim korakom naprijed. Međutim, mi ćemo i dalje ustrajati da se istraže radnje oko dionica LRH, jer sumnjamo da je počinjeno kazneno djelo i želimo da se utvrde krivci. Zahvaljujem svim građanima Liburnije što su imali povjerenja u odluke svojih čelnika, kazao je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić istaknuo je kako dijeli zadovoljstvo svih građana Liburnije i Primorsko-goranske županije, kao i prisutnih liburnijskih čelnika, te naglasio da iako je pravda u ovom slučaju bila spora, ipak se ostvarila i liburnijskim općinama i gradovima vraćeno je ono što im je oduvijek i pripadalo.
– Nažalost je izgubljeno 20 godina, mnogi objekiti LRH nisu funkcionirali i propadali su, a cijenu su platili djelatnici i građani Liburnije. Sada se trebamo okrenuti budućnosti i sve što je sporno pokušati riješiti dogovorom te što prije krenuti naprijed, kazao je Vujić.

Načelnik Općine Lovran Emil Gržin istaknuo je kako je njemu od prisutnih čelnika ipak bilo najteže, budući je veteran u čitavoj pirčio o dionicama LRH, te ga prozivaju od 2005. godine, ali sve što je potpisao, napravio je u dobroj vjeri i nada se da će sada cijela Liburnija, a posebno Lovran, napredovati. Svoje zadovoljstvo presudom izrazio je i načelnik Općine Matulji Mario Ćiković, koji je naglasio kako je ovakvim krajem priče o dionicama konačno omogućen razvoj ovog kraja onako kako to stanovnici Liburnije očekuju i zaslužuju.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!