Načelnik Ćiković gospodarstvenicima – hvala što ste nam pomogli puniti proračun @ Matulji

druzenje_gospodarstvenici_matulji_2014_bregi (3)

Na tradicionalnom druženju općinara i gospodarstvenika, matuljski načelnik pohvalio je kvalitetu i uspješnost matuljskog gospodarstva, koje i u vrijeme krize ostvaruje zavidan rast.

druzenje_gospodarstvenici_matulji_2014_bregi (2)

Matulji – Gospodarstvenici s matuljskog područja, te predstavnici općinske vlasti i javnog sektora održali su jučer u restoranu Kinkela u Bregima tradicionalno druženje povodom kraja godine, na kojem su rezimirani dosadašnji rezultati rada, te odaslane optimistične poruke za buduće razdoblje.

– Uspješno završavamo godinu jer statistike pokazuju da ste i 2013. i 2014. godine, za razliku od cijele države koja polako tone prema dolje, vi išli prema gore. Porez na dohodak povećan je u ovoj godini tri posto, a porez na dobit sedam posto, što znači da radite sve bolje, da sve više zapošljavate, kazao je načelnik Matulja okupljenim gospodarstvenicima, zahvalivši im se na punjenju proračuna iz kojeg se zatim financiraju zajednički javni projekti od koristi za čitavo stanovništvo i održava visok standard života.

druzenje_gospodarstvenici_matulji_2014_bregi (4)

Istaknuti su jučer i najveći ”donatori” općinske kase, odnosno oni poduzetnici koji su uplatili najveće iznose poreznih davanja, a koji su prigodno nagrađeni keramičkom skulpturom zvonca. Među deset najuspješnijih su tvrtke Domeni, Ecooperativa, Havyard Design, Nikas, Notos Com, Pivka, Specijalna bolnica dr. Nemec, Termag, Vilmet i Tibo.

– Vjerujem da ćete i u 2015. godini biti uspješni i da ćete ići prema naprijed, jer 97 posto naših gospodarstvenika su privatnici, a privatni sektor uvijek ima kvalitetne ideje i rješenja, te viziju kako napredovati u poslovanju, kazao je Ćiković.

druzenje_gospodarstvenici_matulji_2014_bregi (5)

druzenje_gospodarstvenici_matulji_2014_bregi (1)

Davor Žic / PodUčkun.net