Načelnik na odlasku Alan Sanković – Financijski konsolidirao Općinu i omogućio značajna ulaganja @ Lovran

Alan Sanković

Zanimljivo je, pritom, da su u protekle četiri godine sredstva osigurana iz državnih i županijskih proračuna, uglavnom putem projekata, premašivala trošak plaća načelnika, zamjenika i djelatnika Općine Lovran, što znači da lokalna administracija ne samo da nije predstavljala trošak za lovranske porezne obveznike, već im je i osigurala dodatne prihode.

Lovran – Načelnik Lovrana Alan Sanković, koji će sasvim sigurno napustiti svoju poziciju nekoliko dana nakon 21. svibnja ili 4. lipnja, ovisno o rezultatima prvog kruga izravnih izbora za njegova nasljednika, Općinu ostavlja u prilično stabilnoj financijskoj i imovinskoj situaciji.

Tijekom protekle četiri godine realiziran je niz investicija – od onih koji su se ticali izgradnje vodoopskrbnog sustava u što je utrošeno oko 14 milijuna kuna, preko kina vrijednog 3 milijuna kuna do prvog liburnijskog reciklažnog dvorišta i manjih projekata sufinanciranih od strane Ministarstva turizma – kojima je uvećana općinska imovina, ali i popravljen standard građana. Ukupna vrijednost dugotrajne imovine iznosila je 31. prosinca prošle godine 424,2 milijuna kuna, što je otprilike milijun i pol kuna više od iznosa dugotrajne imovine 31. prosinca 2012. godine, u posljednjem popisu prije Sankovićeva stupanja na dužnost.

Paralelno s time, provedena je i financijska konsolidacija Općine Lovran, zahvaljujući kojoj je stanje na tekućem računu prešlo iz „minusa“ u „plus“. Prema službenim podacima, 2012. godine redovni prihodi proračuna iznosili su oko 19 milijuna kuna, pa se budžet „krpao“ prodajom imovine od koje je primitak iznosio 11 milijuna kuna. Sve to nije bilo dovoljno da se pokriju rashodi, pa je u posljednjoj „punoj“ godini mandata prethodne vlasti ostvaren proračunski manjak od 4,5 milijuna kuna. Ukupna zaduženost, uračunaju li se u taj zbroj i aktivna jamstva, iznosila su oko 21 milijun kuna, odnosno oko 2 milijuna kuna više nego što je, bez prodaje imovine, općinski proračun uprihodovao u čitavoj 2012. godini.

U 2016. godini redovni prihodi, odnosno prihodi od poslovanja, iznosili su 24 milijuna kuna, a prihodi od pomoći od subjekata unutar opće države – drugim riječima, sredstva ostvarena putem natječaja i sufinanciranja od strane ministarstava i Županije – iznosili su 2,5 milijuna kuna. Zanimljivo je, pritom, da su u protekle četiri godine sredstva osigurana iz državnih i županijskih proračuna, uglavnom putem projekata, premašivala trošak plaća načelnika, zamjenika i djelatnika Općine Lovran, što znači da lokalna administracija ne samo da nije predstavljala trošak za lovranske porezne obveznike, već im je i osigurala dodatne prihode. A prodaja imovine u proračunskim prihodima sudjelovala je s minimalim udjelom i iznosila svega milijun kuna. Na koncu prošle godine, tako je i ukupan financijski rezultat bio znatno povoljniji: proračun je bio „u pozitivi“ za 5,5 milijuna kuna. Ukupna „dužnička izloženost“ Općine, u koju su uračunati krediti i aktivna jamstva, smanjena je na oko 8,5 milijuna kuna. Stoga ne čudi da je i ocjena transparentnosti proračuna povećana s minimalne „jedinice“ na maksimalnu „peticu“ u razdoblju od 2012. do 2016. godine.

Svi ovi podaci javno su dostupni, a izvršenje proračuna općina, gradova i županija redovito analizira Institut za javne financije. Prema njihovim podacima, može se pratiti i napredak transparentnosti Lovrana proteklih godina, ali i rast ulaganja – 2014. godine prema prihodima i rashodima po stanovniku Lovran se nalazio na 62. mjestu među hrvatskim općinama uz prosječne prihode od 5.300 kuna po ”glavi”, a 2015. godine skočio je na 46. mjesto uz prosječe prihode od 6.700 kuna po ”glavi”.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!