Načelnik županijske policije: ‘Nema mjesta panici, građani županije nisu ugroženi od migranata!’

Načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar poručio je da nema mjesta panici te da građani Primorsko-goranske županije nisu ni u kakvoj opasnosti.

Rijeka – Po završetku sjednice Stožera civilne zaštite PGŽ na temu migrantskih ruta u Županiji, načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar poručio je da nema mjesta panici te da građani Primorsko-goranske županije nisu ni u kakvoj opasnosti. Policija radi sukladno propisima i štiti granice Republike Hrvatske. Apelirao je na građane da imaju povjerenje u rad sustava te molio i za ispravnu komunikaciju sa sustavom.

Ukoliko građani uoče osobe u ilegalnoj migraciji, informaciju mogu dojaviti na brojeve 192 i 112.

Župan Zlatko Komadina zahvalio je načelniku Dizdaru na sudjelovanju u sjednici. „U interesu je građana da čuju one koji su mjerodavni u čuvanju granica i sigurnosti stanovništva, a to je upravo policijska uprava. Župan je apelirao na građane da ne šire strah i paniku preko društvenih mreža.

Na dnevnom redu sjednice bila je i informacija o tijeku realizacije projekta „Centra za obuku interventnih službi PGŽ – Šapjane“ te analiza vježbe CZ PGŽ „Blaževci-Poplava 2018.“.

error: Content is protected !!