Nagrađeni Adrijan Hržić i Kristina Vuković, mladi sportaši s velikim rezultatima @ Matulji

Adrijan Hržić, član Tenis kluba Rukavac, ovog ljeta postao je hrvatski prvak u paru do 16 godina, u jakoj konkurenciji.  Kristina Vuković, plivačica i članica riječkog kluba Primorje CO, na državnom prvenstvu osvojila je pregršt medalja –  četiri zlata u štafeti te broncu i srebro u singlu.

Matulji – Adrijan Hržić i Kristina Vuković, mladi i perspektivni matuljski sportaši, gostovali su danas kod načelnika Marija Ćikovića koji im je čestitao na nedavno ostvarenim rezultatima i najavio kako će ih Općina Matulji, kako je predviđeno u tim slučajevima, nagraditi s iznosom od tri tisuće kuna.

– Drago mi je da u Matuljima postoje tako uspješni mladi ljudi kao što ste vi, a želim vam još puno dobrih rezultata u budućnosti, poručio je Ćiković na primanju kojem su nazočili i njegova zamjenica Eni Šebalj te tajnica Zajednice sportskih udruga Manuela Puž, koja je zahvalila Općini Matulji na podršci sportašima te u ime udruge čestitala na rezultatima.

Adrijan Hržić, član Tenis kluba Rukavac, ovog ljeta postao je hrvatski prvak u paru do 16 godina, u jakoj konkurenciji.

– Velike zasluge za moj uspjeh ima trener Marko Šepić, koji prema nama ima jedan kvalitetan, prijateljski odnos i koji nam s puno strpljenja daje veliku motivaciju. Tako je TK Rukavac postao mali klub za velike rezultate, kazao je Hržić.

Perspektivni sportaš, inače učenik 3. razreda Talijanske gimanzije u Rijeci, pokušat će svoju budućnost graditi u tenisu, ali sprema se i za „rezervnu varijantu“.

– Pokušat ću svojim rezultatima doći do situacije da budem primljen na američko sveučilište, to je naporan i težak put, ali želim iskoristiti priliku da uz pomoć sporta dođem do obrazovanja. Ako uspijem u profesionalnom tenisu, bit će to super, ali ovako ću imati i kvalitetno akademsko zaleđe, rekao je Hržić.

Kristina Vuković, plivačica i članica riječkog kluba Primorje CO, na državnom prvenstvu osvojila je pregršt medalja –  četiri zlata u štafeti te broncu i srebro u singlu.

– Najviše zahvaljujem treneru Luki Škorjancu i mojim roditeljima koji me već osam godina svaki dan voze iz Muna u kojima živimo na Kantridu na trening, to je velik zadatak. Treniram deset puta tjedno, dvaput na dan, a plivanjem sam se počela baviti u drugom razredu osnovne škole. Htjela bih nastaviti karijeru u sportu, pa planiram upisati Kineziološki fakultet u Zagrebu, a s plivanjem – dokud stignem, kazala je učenica Medicinske škole u Rijeci.

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net