Najava 4. nacionalne konferencije o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda

...arhiva...

…arhiva…

U programskom dijelu sudjelovat će 15 stručnjaka iz cijele regije, a konferencija je zamišljena kao platforma za prezentiranje i promociju pčelarstva s naglaskom na suradnju sa susjednim državama.

Opatija – U petak, 11.travnja, u Opatiji će se održati ”Četvrta nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – regionalna suradnja“ najavio je na konferenciji za novinare, održanoj u dvorištu Prirodoslovnog muzeja, doc.dr.sc.Dražen Lušić s Katedre za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Fakultet je zajedno s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ i organizator ovog sada već tradicionalnog skupa na temu pčelarstva. Na konferenciji, kojoj su suorganizatori Centar za brdsko-planinsku poljoprivredu te pčelarske udruge ”Biopčela“ i ”Učka“ , očekuje se preko stotinu sudionika. U programskom dijelu sudjelovat će 15 stručnjaka iz cijele regije, a konferencija je zamišljena kao platforma za prezentiranje i promociju pčelarstva s naglaskom na suradnju sa susjednim državama.

Kako je istaknuo Đuka Petrić, ispred Pčelarske udruge ”Učka“ samim pčelarima ovakvi znanstveni skupovi prilika su za nova saznanja i nadasve su korisni te se očekuje veliki odaziv aktivnih ali i budućih pčelara iz cijele Županije. Prema riječima Dalibora Šoštarića, ravnatelja Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu, naša Županija ima specifičnu vegetaciju koja pogoduje pčelarstvu kako u Gorskom kotaru tako i u priobalju te na kvarnerskim otocima. Primorsko-goranska županija preko Centra sufinancira edukaciju, ali i programe pčelara za što će ove godine izdvojiti 200.000 kuna.

Konferencija će se održati u opatijskom hotelu ”Opatija“ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!