Najava plesne izvedbe ‘Ples budućnosti’

isidora_duncan_2014

Autorica plesno-scenskog nastupa ”Ples budućnosti“ je koreografkinja Senka Baruška, a ples će izvesti afirmirane plesačice Gordana Svetopetrić i Sanja Josipović.

Opatija – Umjetničko-scenska organizacija Plesni art laboratoriji i samostalna umjetnica-koreografkinja Senka Baruška sutra, 31. srpnja, s početkom u 17 sati, ispred umjetničkog paviljona ”Juraj Šporer“ održat će plesnu izvedbu ”Ples budućnosti“. Autorica plesno-scenskog nastupa ”Ples budućnosti“ je koreografkinja Senka Baruška, a ples će izvesti afirmirane plesačice Gordana Svetopetrić i Sanja Josipović.

”Ples budućnosti“ – izvedba u okružju crkve zamišljena je kao stvaranje nove suvremene sakralne umjetnosti i to kroz plesnu izvedbu kao jedinstven primjer u Hrvatskoj. Plesne predstave dosad nisu izvedene u okviru opatijske crkve, već samo glazbeni koncerti. Prekrasna prirodna scenografija stvorena je za uvođenje i plesnih izvedbi. ”Ples budućnosti“ po interpretaciji Isadore Duncan nudi jedan novi, svježi način promišljanja i stvaranja novog duhovnog plesnog kazališta.
I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!