Najavljen 10. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine – Arsen Jardas ima najbolju Belicu

10_susret_vinara_kastafstine_2015

Dodijeljeno je 4 zlatnih (Arsen Jardas za Belicu Halubjan i Belicu kastavsku, Giani Beni za Belicu i Andrej Jelovica za Malvaziju), 27 srebrnih i 19 brončanih medalja te 8 priznanja. Pobjednik natjecanja – ŠAMPION je vino BELICA HALUBJAN Arsena Jardasa, koja je ujedno osvojila i prijelazni pehar za najbolju BELICU i Zlatnu plaketu za najbolje ocijenjeno vino.

Kastav – U nedjelju, 12. travnja, s početkom u 15 sati, u Kastvu će se, na Fortici (a u slučaju kiše pod Ložom), održati završna priredba jubilarne manifestacije 10. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine u organizaciji kastavske Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, Turističke zajednice grada Kastva i pod pokroviteljstvom Grada Kastva.

Plakat_Belica_2015

Uz proglašenje i degustaciju najboljih kastavskih vina, posjetitelji će moći uživati i u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi za koju će se pobrinuti Udruga Belica i restoran Oštarija Fortica. Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – belice, ljubitelji vina će u Kastvu moći kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama. Program će voditi Patricia Rumac, uz uvodni nastup Glazbenog društva Spinčići.

Manifestacija je započela 28. ožujka 2015. prikupljanjem uzoraka vina za 10. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine. Prikupljena su ukupno 64 uzorka od ukupno 33 člana Udruge Belica. Važno je istaknuti da se 13 uzoraka odnosi na belicu, što je rezultat sada već desetogodišnjeg, uspješnog rada Udruge.

Ocjenjivanje uzoraka izvršeno je 4. travnja, od 10 do 15 sati u prostoru kušaone u podrumu OPG Dejana Rubeše u Kastvu, od strane komisije kojoj je predsjedavao Nenad Kukurin, sommelier, a koju su sačinjavali članovi: Tomislav Pavlešić (enolog i licencirani degustator u RH), Darko Baretić (sommelier), Nina Jurinjak (enolog), Patricia Rumac (enolog) i Toni Babić (enolog). Ocijenjena su ukupno 64 uzorka vina, od čega je samo 6 uzoraka diskvalificirano. Dodijeljeno je 4 zlatnih (Arsen Jardas za Belicu Halubjan i Belicu kastavsku, Giani Beni za Belicu i Andrej Jelovica za Malvaziju), 27 srebrnih i 19 brončanih medalja te 8 priznanja.

Pobjednik natjecanja – ŠAMPION je vino BELICA HALUBJAN Arsena Jardasa, koja je ujedno osvojila i prijelazni pehar za najbolju BELICU i Zlatnu plaketu za najbolje ocijenjeno vino.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!