Najavljen 16. Dječji karnevalski korzo @ Opatija


Dječji karnevalski korzo u organizaciji Turističke zajednice Opatija ove će nedjelje (vjerojatno) doživjeti svoje 16. izdanje, a planove organizatora da dovedu 1800 maškara iz 28 grupa iz Hrvatske i inozemstva pokvariti mogu samo – padaline. Obavijest o privremenoj regulaciji prometa povodom održavanja karnevalskog korza pročitajte u nastavku…
Opatija – Između 13 i 16 sati ove nedjelje, 5. veljače, glavnu opatijsku ulicu trebale bi preplaviti male maškare, jer upravo se u to vrijeme održava 16. Dječji karnevalski korzo na kojem se očekuje sudjelovanje oko 1.800 malih maškara iz 28 grupa iz opatijskog i riječkog prstena, ali i Zagreba, Poreča, Maribora, Novske, Lopara, Ljubljane, Župe Dubrovačke…
– Povorku će predvoditi članovi Dječjeg gradskog vijeća, a prije samog starta gradonačelnik u sjeni Ivo Dujmić i aktualni pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule predat će karnevalsku zastavu dječjem gradonačelniku Ivanu Tancabelu, kazala je direktorica TZ Opatija Jasna Doričić Sanković na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Povorka kreće s tržnice prema Slatini, gdje je po završetku povorke organizirana zabava i okrijepa za sve sudionike, a uz startni i finalni punkt, animacija će se održati na još dvije lokacije – ispred hotela ”Paris” te ispred hotela ”Imperial” gdje će grupe imati priliku predstaviti svoje koreografije.
– Kao pusnome gradonačelniku dužnost mi je da sve proteče kako rabi i u dobrom raspoloženju, i nadam se da će nas “onaj gore” poslušat i osigurat lepo vreme, kazao je pusni gradonačelnik Dule, čije je misli podržala i Gordana Žulj, predstavnica sponzora, Zagrebačke banke, dodavši kako će u ova vremena puno značiti pozitivna energija koju će odaslati razigrani mališani pod maskama.
Cesta će zbog povorke biti zatvorena od 12 do 16 sati, na području od skretanja za hotel Ambasador do hotela Zagreb na Slatini, a hoće li vremenski uvjeti, odnosno padaline, otkazati manifestaciju znat će se u subotu, oko 12 sati.
Obavijest o privremenoj regulaciji prometa povodom održavanja “Dječjeg karnevalskog korza”
U nedjelju 05. veljače 2012. godine od 12.00 do 16.00 sati za sav promet bit će zatvorena Ulica M. Tita od raskrižja s Ulicom dr. M. Laginje i Ulice F. Peršića do Slatine (hotel Zagreb). Istodobno, Ulica M.Tita od zgrade gradske uprave do Ulice dr. M. Laginje postaje jednosmjerna u pravcu grada, a Ulica dr. M. Laginje jednosmjerna u pravcu Nove ceste.
Promet gradskih autobusa odvijati će se za to vrijeme po Novoj cesti.
LINIJE AUTOTROLEJA PROMETUJU:
– linija 32 prometuje Novom cestom,
– linije 34 i 37 trasom : Trg Vladimira Gortana – Ul. Velog Jože – Nova cesta i dalje redovitom trasom.
LINIJE CITY BUSA PROMETUJU:
– Liburnija: Mihotići – Pobri – Billa – Tošina – Volosko – Lipovica – Ulica M.Laginje – Nova Cesta – Slatina – Nova Cesta – Kosovo groblje i dalje redovitom trasom.
– Veprinac: Zatka – Poljanje – Ičić i- Punta Kolova – Slatina – Vrutki – Billa – Tošina –Pavlovac – Volosko – Lipovica -Ulica M. Laginje -Nova Cesta-Slatina i dalje redovitom trasom u pravcu Veprinca.
Autobusna stajališta biti će uspostavljena na uobičajenim mjestima. Također je u vrijeme privremenog odvijanja prometa zabranjeno parkiranje u Ulici M.Tita. Mole se vozači da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije kao i da svoja vozila ne parkiraju na zabranjenim mjestima budući će se sva vozila koja se zateknu na mjestima gdje je parkiranje zabranjeno premjestiti ”paukom”.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!