Najavljen 18. Dječji karnevalski korzo @ Opatija

Arhiva: Dječji karnevalski korzo

Arhiva: Dječji karnevalski korzo

– Maškarice će na Slatini dočekati krafne i sok, koji su donacija opatijskih hotelijera Milenij Hotela, LRH, Vienna Internationala, GH Adriatic, Radnika i McDonald’sa, a pomoć će pružiti i učenici Ugostiteljske škole Opatija. Restoran Vongola na Slatini nudit će za posjetitelje prigodan karnevalski meni po promotivnoj cijeni od 35 kuna, najavila je direktorica TZ Opatija Suzi Petričić.

Opatija – Više od dvije tisuće malih maškara iz 35 karnevalskih grupa iz Hrvatske i Slovenije prodefilirat će opatijskom glavnom ulicom na 18. Dječjem karnevalskom korzu u nedjelju, 16. veljače, od 13.00 do 16.00 sati.

Suzi Petričić

Suzi Petričić

Dječji karnevalski korzo započet će u 13.00 sati na opatijskoj tržnici, gdje će gradonačelnik predati zastavu i ključeve grada dječjoj gradonačelnici te proglasiti vladavinu malih maškara. Glavnom će prometnicom prodefilirati preko dvije tisuće mališana iz 35 karnevalskih grupa iz Opatije i okolice, Rijeke, Viškova, Ptuja, Buzeta, Vinkovaca, Rijeke, Ljubljane, Šenkovca, Matulja, Grobnika, Čavli, Čakovca, Pule, Novske, Vodnjana, Marije Gorice, Bjelovara, Zaprešića, Ogulina i Muna.

– Opatija ove godine obilježava 170 godina turizma, pa je i tema ovogodišnje dječje povorke turizam te će raskoš svojih maski pokazati mali kuhari, turisti, ribari, opatijske dame, prinčevi i princeze. Glavna će ulica biti prigodno dekorirana, a povorku će pratiti četiri voditelja: Mario Lipovšek Batifiaca, Joso Krmpotić, Neno Pavinčić i Dražen Turina Šajeta. Na kupalištu Slatina za zabavu će se pobrinuti Mauro Staraj i La Banda, manifestaciju će pratiti mnogobrojni animatori, pčelice iz Zagrebačke banke, zvjezdice iz Cinestara, klaunovi iz McDonald’sa te Štrumfovi, a mališanima će se nuditi i oslikavanje lica. Maškarice će na Slatini dočekati krafne i sok, koji su donacija opatijskih hotelijera Milenij Hotela, LRH, Vienna Internationala, GH Adriatic, Radnika i McDonald’sa, a pomoć će pružiti i učenici Ugostiteljske škole Opatija. Restoran Vongola na Slatini nudit će za posjetitelje prigodan karnevalski meni po promotivnoj cijeni od 35 kuna, najavila je direktorica TZ Opatija Suzi Petričić te istaknula kako se svi nadaju da će povorka proći bez kiše, budući je za nedjelju najavljeno vrlo promjenjivo vrijeme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Organizator 18. dječjeg karnevalskog korza je TZ Opatija, pokrovitelj je Grad Opatija, a sponzori Zagrebačka banka i Atlas.

Uz Dječju povorku najavljena su i ostala karnevalska događanja u Opatiji. U petak, 21. veljače će se održati 5. Maškarani klapski maraton u dvorani Marino Cvetković s početkom u 20.00 sati, u subotu 22. veljače Ples pod maskama u Hotelu Ambasador, za koji se ulaznice mogu kupiti u Festivalu te putem interneta, dok se u nedjelju održava 31. Balinjerada s treningom u 10.00 te startom u 12.00 sati, nakon koje u 13.00 sati slijedi Povorka maškaranih grupa. Ovogodišnja novost karnevalskih opatijskih događanja su i “maškarani tanci” uz grupu Bonaca koji će se održati u subotu 15. veljače te 1. ožujka u 20.30 sati u kavani Palme hotela Bristol.

U vrijeme održavanja Dječjeg karnevalskog korza na snazi će biti i privremena regulacija prometa:
Od 12.00 do 16.00 sati za sav promet bit će zatvorena Ulica maršala Tita od raskrižja s Ulicom Dr. Matka Laginje i Ul. Feliksa Peršića do Slatine (ex hotel Zagreb). Istodobno Ulica m.Tita od zgrade gradske uprave do Ulice Dr. M. Laginje, postaje jednosmjerna u pravcu grada, a Ulica Dr. M. Laginje jednosmjerna u pravcu Nove ceste. Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!