Najavljen 21. “Homo si teć” – festival sporta i rekreacije

Arhiva

Arhiva

U tjednu uoči velike završnice festivala, sportski klubovi i udruge predstavit će svoje programe na Korzu te pomoći u humanitarnoj prodaji “Homo si teć” majica, a u subotu 22. travnja škole sportova za djecu i programi za rekreativce naći će se na Gatu Karoline Riječke od 10 do 14 sati.

Rijeka – Organizatori festivala sporta i rekreacije “Homo si teć” na današnjoj su konferenciji za medije predstavili ovogodišnji program 21. jubilarnog izdanja festivala koji, od 8. do 23. travnja, nudi čak devet utrka pod sloganom “Zajedno smo Rijeka”.

– Program se i ove godine proteže kroz tri travanjska vikenda i nudi mnoštvo izazova i zabave sportašima i rekreativcima, ali i svim ostalim posjetiteljima koji svake godine u velikom broju dolaze na festival, naglasila je Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, najavljujući prvu utrku “539 skok” već za ovu subotu 8. travnja u 10 sati, kad će trkači iskušati svoju brzinu i spretnost na Trsatskim stubama. Subota 15. travnja rezervirana je za “Molo longo trk” i utrku najpoznatijom riječkom šetnicom.

U tjednu uoči velike završnice festivala, sportski klubovi i udruge predstavit će svoje programe na Korzu te pomoći u humanitarnoj prodaji “Homo si teć” majica, a u subotu 22. travnja škole sportova za djecu i programi za rekreativce naći će se na Gatu Karoline Riječke od 10 do 14 sati.

homo si tec najava 2017

Nedjelja 23. travnja donosi bogat program u samom središtu Rijeke i 7 utrka na kojima se očekuje preko 10 000 trkača – 2. Riječki maraton, ujedno i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, 16. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3×7, nova utrka Desetka, utrka građana “Homo si teć”, dm Babybonus cup i Hendi cup. Prijave za natjecateljske utrke otvorene su na stranici www.rijeka.run .

– I ove godine se uz trčanje tijekom festivala širi pozitivna energija i pomaže onima kojima je to najpotrebnije, istaknuo je Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, pozvavši građane da se uključe u humanitarnu akciju i nabave svoju “Homo si teć” majicu. Majice se po cijeni od 40 kuna mogu kupiti na prodajnom mjestu na Korzu (Trg 128. brigade Hrvatske vojske) svaki dan od 10 do 18 sati, kao i u Intersportovim trgovinama u Rijeci, Labinu, Puli, Rovinju, Crikvenici i Zagrebu, te auto salonu Ark Mihelić na Viškovu. Kupnjom svake majice donira se 5 kuna programu “Moje mjesto pod suncem” kojim udruge “Centar za kulturu dijaloga” i “Šarolija” pomažu djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji. Građani će pored toga imati priliku pomoći programu i dobrotvornim prilogom u donatorsku kutiju, za što će dobiti prigodnu narukvicu kao sudionici Festivala.

Eleonora Jurasić Mataja, zamjenica direktora Regionalne direkcije Rijeka Erste banke, pokrovitelja festivala, izrazila je zadovoljstvo što i ove godine, dvanaesti put zaredom, podupiru organizaciju Homo si teć, kojem se posebno vesele, jer brojne kolege bave se rekreativnim trčanjem, te sudjeluju na utrkama. “Prepoznajemo važnost motivacije da se stigne do cilja, a što je zajedničko i sportašima, nebitno je li riječ o rekreativcima ili sportašima, i ljudima koji se bave poslom. Posebno nas veseli i velik broj sudionika svih dobi, od djece do umirovljenika, što ovoj našoj gradskoj utrci daje jedan poseban čar.”

– Naš je cilj i ove godine podsjetiti roditelje koliko je za zdrav život i razvoj bitno redovito kretanje i bavljenje sportom. Uz razvijanje motoričkih vještina i tjelesni razvoj, bavljenje sportom djeci pomaže u stvaranju prijateljstava i dobroj zabavi. Upravo zato u dm-u koristimo svaku priliku kako bismo djeci pokazali da je kretanje zabavno i zdravo, zaključio je član uprave dm-drogerie markta Davor Željko, izražavajući ponos što dm i ove godine sudjeluje u najdugovječnijem festivalu sporta i rekreacije koji više od dva desetljeća pokazuje kako je sport namijenjen svima koji su spremni napraviti prvi korak.

Sve dodatne informacije mogu se naći na službenoj stranici www.rijeka.run

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!