Najavljen 6. Ekološki sajam Opatija

eko_sajam_opatija_2015 (2)

Cilj ove edukativno-prodajne manifestacije je približiti građanima održivi način razmišljanja i djelovanje, ali i same eko proizvode te ih upoznati s konceptom ruralnog razvoja. Ovim putem povećat će se dostupnost eko proizvoda građanima Opatije, ali i dati podrška malim proizvođačima u njihovom radu.

Opatija – U sklopu 6. Ekološkog sajma Opatija, u subotu, 20. lipnja, Opatijcima i posjetiteljima Opatije Udruga Žmergo organizira zanimljiv edukativno-prodajni proram, koji uključuje eko tržnicu i predavanja stručnjaka iz područja ekološke proizvodnje.

U sklopu 6. Ekološki sajam, koji će se održati 20. lipnja 2015., svatko će pronaći nešto za sebe. Na prostoru ispred opatijske tržnice Merkat od 8 do 14 sati izlagači će ponuditi ekološki certificirane proizvode, a edukativni dio će se održati u prostoru Kulturnog doma Zora od 10 do 13 sati. Cilj ove edukativno-prodajne manifestacije je približiti građanima održivi način razmišljanja i djelovanje, ali i same eko proizvode te ih upoznati s konceptom ruralnog razvoja. Ovim putem povećat će se dostupnost eko proizvoda građanima Opatije, ali i dati podrška malim proizvođačima u njihovom radu.

eko_sajam_opatija_2015 (1)

Ekološki proizvodi sve su interesantniji, a ekološka hrana sve popularnija pa će Eko tržnica dati priliku zainteresiranima da nabave prikladne namirnice. Širok izbor voća, povrća, maslinovog i bučinog ulja, meda, mliječnih proizvoda, žitarica, kruha, ljekovitog bilja i kozmetike ponudit će: Kmetija Žgajnar (mlijeko, jogurt, sir, skuta, slatko i kiselo vrhnje, maslac, kefir), OPG Mićić (med od lipe, kadulje, šumski med, med u saću, apikompleks), OPG Turnšek (povrće, vino, maslinovo ulje, lavandino ulje), OPG Eko Hujić (povrće, prerađevine od povrća – sok od rajčice, salsa, ajvar, pinđur, sataraš), OPG Nenad Kuftić (voće, povrće, smokve, slanutak), Aroma Istre (lavanda i lavandini proizvodi), OPG Medić (matični sok, sušene bobice, prah, čaj, pekmez), OPG Stipančić (lavanda i maslinovo ulje, mirisne vrećice, eterično ulje lavande, osvježivač), OPG Brnardić (med i proizvodi od meda – propolis, rakija, liker, vosak, matična mliječ), Demetra (integralni kruh, peciva, dvopek, kroasani, muffini, energetske pločice, voćne kocke), OPG Krušvar (integranlno brašno, griz, pahuljice, palenta, crveni češnjak, crveni luk, krumpir), OPG Komparić (smokve i džemovi), OPG Andreja Petrović (bučini proizvodi), OPG Merkaš (jabuke, jabučni ocat, sirup od bazge i koprive, vina i voćne rakije), Svijet konoplje (ekološki proizvodi na bazi konoplje), Oxymel (ekološki proizvodi na bazi lavande) i OPG Radojko Didulica (Aronija i rakije).

Interesantna predavanja u KD Zora zakazana su u slijedećim terminima: Moderne platnene pelene u vremenu od 9 do 10 sati, Med i pčele na rasporedu su u 10 sati, sat vremena kasnije EAThink projekt 2015., Smokva i proizvodi u podne. Ekološki sajam Opatija je dio projekta Održivost u praksi koji se provodi uz financijsku podršku Grada Opatije. Udruga Žmergo vođena interesom građana dugi niz godina organizira Ekološki sajam Opatija te i ove godine poziva sve zainteresirane građane da se pridruže i osjete pravi okus prirode.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!