Najavljen Advent na Gradini – Božićna bajka na Trsatu uz 11 kilometara lampica

…ilustracija…

Platformu ove jedinstvene priče čini više od 11 kilometara božićnih lampica koje će prostoru Trsatske gradine podariti novo ruho. Na ulazu u Trsatsku gradinu posjetitelji će, prolazeći kroz najveću božićnu kuglicu visine 5 metara, ući u jedinstvenu božićnu bajku mnoštva svjetlucavih božićnih dekoracija.

Rijeka – Danas je na Trsatskoj gradini održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen atraktivan program Adventa na Gradini koji će se održati na Trsatskoj gradini.

Advent na Gradini je jedinstven projekt temeljen na svjetlosnom oplemenjivanju i provedbi prigodnog programskog sadržaja za vrijeme božićnih blagdana od 9. prosinca do 7. siječnja.

Platformu ove jedinstvene priče čini više od 11 kilometara božićnih lampica koje će prostoru Trsatske gradine podariti novo ruho. Na ulazu u Trsatsku gradinu posjetitelji će, prolazeći kroz najveću božićnu kuglicu visine 5 metara, ući u jedinstvenu božićnu bajku mnoštva svjetlucavih božićnih dekoracija.

Poznati trsatski zmaj upregnut će kočiju, Rimska kula ogrnut će svjetlucavi plašt, a kameni zidovi bit će pobojani tisućama lampica. Posjetitelji će moći degustirati tradicionalne adventske delicije u ledenoj spilji ili na adventskim kućicama. U Miru junaka bit će postavljene božićne jaslice sastavljene od više od 300 elemenata koje su posebno za ovu priliku izrađene u Rimu.

– S ponosom mogu predstaviti projekt na kojemu radimo već duži period. Ideja projekta bila je ogrnuti Trsatskoj gradini svjetlucavo ruho koje će očarati sve posjetitelje koji na Trsatsku gradinu uđu kroz najveću božićnu kuglicu u Hrvatskoj. Trsatsku gradinu još nismo imali prilike doživjeti u ovakvom svijetlu i s nestrpljenjem očekujemo 9. prosinca kada ćemo u 180 sati upaliti više od 11 kilometara lampica i posjetiteljima predstaviti brojne dekorativne elemente. Željeli smo stvoriti pravo adventsko ozračje u kojemu će uživati svi naši posjetitelji. Vjerujemo da će posjetitelji i u programskom sadržaju pronaći nešto za sebe ili jednostavno prošetati raznim dijelovima Gradine pa u spilji pronaći adventske delicije, a u Miru Junaka jaslice sačinjene od 300 elemenata i posebno za ovu prigodu izrađene u Rimu, istaknuo je Vedran Babić, organizator programa.

U sklopu Adventa na Gradini posjetitelji će moći uživati u sveukupno 13 različitih programa. Vjerujemo da će posjetitelji jedva dočekati program Otvaranja Adventa na Gradini u sklopu kojega će Trsatsku gradinu obasjati tisuće lampica, a kako bi doživljaj bio potpun pobrinut će se izvođačice iz plesne skupine Ri Dance. U sklopu programa na Gradini će biti održano uprizorenje živih jaslica s 20 kostimiranih izvođača u izvedbi Zajednice Krista Kralja. Oni najmlađi uživat će u druženju s Djeda Mrazom, Božićnoj iluziji u izvedbi renomiranog iluzioniste Andreja Škedela te u dječjem dočeku Nove Godine. Na Adventu na Gradini će nastupiti Love Runners and, Klapa Luka, No Stress band, Magic cock rock band, Retro’s Band, a posjetitelji će u Novu godinu ući uz glazbeni nastup Klape Nevera i DJ Fishera.

– Advent na Gradini svakako će pružiti novi i kvalitetan blagdanski sadržaj građanima i turistima koji posjećuju Rijeka advent i stoga su se Grad Rijeka i TZ grada Rijeke uključili u njegovu realizaciju. Željeli smo svake godine dodati Adventu jednu novu atrakciju i uvjeren sam da će Gradina biti dodatni poticaj turističkim pokazateljima kojima smo svakako vrlo zadovoljni istaknuo je Vojko Obersnel, gradonačelnik grada Rijeke dok je Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke napomenula da je Advent na Gradini jedan je od zaista atraktivnih i jedinstvenih programa.

– Trsatski kaštel posljednjih je godina postao prava turistička meka koju pohode brojni posjetitelji, ne samo za vrijeme događanja nego i tijekom cijelog dana, a brojna događanja znatno su doprinijela popularnosti ove destinacije i poboljšanju turističke ponude grada Rijeke. Vjerujem da će i Advent na Gradini dodatno doprinijeti atraktivnosti našeg grada i da će privući brojne turiste iz Hrvatske i inozemstva, rezimirala je Ines Boban Štiglić.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!