Najavljen Bečki tjedan @ Opatija

becki_tjedan_opatija_2011-1…uživajte u glazbi i plesu, svečanoj večeri u šarmantnom ambijentu…
…odrćati će se i okrugli stol na temu kultutrnog turizma…

Opatija – Na lijepom plavom Jadranu – mogla bi glasiti parafraza poznate klasične numere, da je ona kojim slučajem skladana u Opatiji. Međutim, osim ‘’plave ljepote’’, Beč i Opatiju povezuju brojne druge značajke – od zajedničke povijesti do kulture – a posljednje četiri godine među njih se može ubrojati i ‘’Bečki tjedan’’.
Tijekom cijelog slijedećeg tjedna, od 19. do 25. rujna u restoranu Sveti Jakov održavati će se ‘Tjedan bečke kuhinje’ u kojem ćete moći kušati tradicionlana jela, koja će prema originalnoj recepturi spravljati austrijski kuhar, dok će se slatki dio ‘Bečke priče’ nuditi u svim kavanama Milenij hotela, u kavani hotela Imperial i kavani hotela Bristol.
Okrugli stol na temu kulturnog turizma, u organizaciji Agencije za europske integracije, održat će se u petak, s početkom u 13 sati, a u raspravi će sudjelovati eminentni stručnjaci iz Beča i Opatije.
Iste večeri, od 19 sati, na terasi hotela Kvarner, u organizaciji Lions cluba Opatija održat će se humanitarni program pod nazivom ‘Na valovima bečkog orkestra, valcera i pjenušca’. Kako samo ime manifestacije sugerira, tijekom večeri gosti će moći uživati u degustaciji pjenušaca, plesu i nastupu plesne škole ”Schmdtschläger”, te u koncertu ”Original Wiener Strauss Capelle”, a cijena ulaza iznosi sto kuna. Sva prikupljena sredstva, namijenjena su za nabavku defibrilatora za hitne intervencije u Parku prirode Učka.
Humanitarna manifestacija, Bečki bal, koju zajedničkim snagama organiziraju Grad Opatija i Grad Beč, održat će se po četvrti put u Kristalnoj dvorani hotela ‘’Kvarner’’, 24. rujna u 20 sati, a na otvorenju bala nastupit će bečka plesna škola ‘’Schmidtschläger’’ uz orkestar ‘’Original Wiener Strauss Capelle’’.
Cijena ulaznice je 350 kuna ili 50 Eura, a uključuje i svečanu večeru, te ih se može kupiti u Festivalu Opatija, TICu, ili agenciji Kvarner Touristik.

Liburnija.net: S jučerašnje tiskovne konferencije... @ Opatija

Liburnija.net: S jučerašnje tiskovne konferencije... @ Opatija


Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!