Najavljen bogat kazališni program @ Opatija


Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji najavljen je 1. festival neovisnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj (FEN), izložba ‘Art pust i karnevalske maske’, te kazališni program za veljaču.
Opatija – Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u prostorijama Festivala Opatija najavljen je bogat kazališni program, koji će se održati tijekom veljače, te 1. festival neovisnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj (FEN), koji će u travnju, pretvoriti Opatiju u veliki teatar.
Iz Festivala Opatija su objavili da je na raspisani natječaj za sudjelovanje na prvom festivalu neovisnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj (FEN) koji će se održati u Opatiji od 17. do 22. travnja prijavljeno ukupno 32 projekata u tri kategorije: 17 predstava za odrasle, 8 predstava za djecu i 7 radionica. Sukladno propozicijama, prijave su se zaprimale do 20. siječnja. Kako pravo na sudjelovanje imaju umjetničke organizacije, privatne ustanove i trgovačka društva, a koji su upisani u Očevidnik kazališta pri ministarstvu kulture, ali i s obzirom na broj prijavljenih projekata, pred selektorom je zadatak da u slijedećih mjesec dana donese odluku o onim predstavama i radionicama koje stječu pravo sudjelovanja, a rezultati odabira biti će objavljeni 20. veljače. Također, u sklopu festivala održati će se radionice za djecu i srednjoškolce, te radionice za profesore, pedagoge i odgajatelje.
Osim Festivala kazališna, ravnateljica ustanove Rajna Miloš, najavila je zanimljiv dramski program koji će se održati tijekom veljače.
Kazališni program u veljači otvoriti će 3. veljače Zijah A. Sokolović s predstavom ‘Cabares, Cabarei’, zatim, 17. veljače slijedi predstava ‘U isto vrijeme, na starom mjestu’ Scene Gorica, Teatar Exit s predstavom ‘Judith French’ gostuje 24. veljače, dok će mališani doći ‘na svoje’, 26. veljače, kada gostuje kazalište Tvornica lutaka s predstavom ‘Komadić’.
Ustanova Festival Opatija uključuje se i u opatijsku karnevalsku veljaču organizacijom izložbe pod nazivom ”Art pust i karnevalske maske“. Izložba na kojoj će izlagati umjetnici iz Primorsko – goranske i Istarske županije biti će svečano otvorena u umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, u četvrtak 9.veljače u 19 sati, a postava će biti izložena do kraja Karnevala, odnosno 20. veljače. Na ovaj način, i regionalni umjetnici, svojim angažmanom i sudjelovanjem u društvenim događanjima pridonose karnevalskom ugođaju. Iz Festivala su pozvali sve da im se pridruže i da sami svojom maskom pridonesu karnevalskoj atmosferi na otvaranju izložbe, te da nikako ne propustite pogledati umjetničku interpretaciju maškaranog ludila.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net