Najavljen bogat program povodom obilježavanja manifestacije ‘Noć knjige’

Arhiva

Arhiva

Program manifestacije u opatijskoj knjižnici započinje već u jutarnjim satima kada ćemo se družiti s djecom iz Dječjeg vrtića Opatija uz Kino pričaonicu. U popodnevnim satima održat će se prigodna Pričaonica za predškolce na Dječjem odjelu „Halugica“. Oba susreta bit će u znaku legendarnih priča i likova Ivane Brlić Mažuranić, poručili su organizatori.

Opatija – Gradska knjižnica i čitaonica ‘’Viktor Car Emin“ Opatija sudjelovat će u manifestaciji Noć knjige koja već petu godinu za redom potiče kulturu čitanja i ljubav prema knjizi. Ove se godine Noć knjige održava 22. travnja uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige.

Sudionici će ovog puta najveći naglasak staviti na važne obljetnice u književnosti – 400 godina od smrti velikana svjetske književnosti – Shakespearea i Cervantesa te 100 godina od izdavanja ‘’Priča iz davnina“ Ivane Brlić Mažuranić. Program manifestacije u opatijskoj knjižnici započinje već u jutarnjim satima kada ćemo se družiti s djecom iz Dječjeg vrtića Opatija uz Kino pričaonicu. U popodnevnim satima održat će se prigodna Pričaonica za predškolce na Dječjem odjelu „Halugica“. Oba susreta bit će u znaku legendarnih priča i likova Ivane Brlić Mažuranić, istaknuli su organizatori.

Izložba ‘’Shakespeare i Cervantes“ bit će postavljena u središnjem prostoru Knjižnice, a učenici Hotelijersko – turističke škole iz Opatije u 18 sati održat će zanimljivu predstavu na engleskom jeziku – ‘’Romeo and Juliet“.

– Nakon predstave, u 19 sati u prostorima Knjižnice, gostovat će Krešimir Mišak, poznati hrvatski novinar i publicist, voditelj popularne emisije ‘’Na rubu znanosti“ koji će zasigurno zaintrigirati alternativnim temama sve one koji odluče prisustvovati ovom susretu. Uoči održavanja Noći knjige, dva dana ranije, Knjižnica je također organizirala i gostovanje uglednog alpinista, snimatelja, redatelja i avanturista Stipe Božića koji će predstaviti svoju knjigu ‘’K2: trijumf i tragedija“. Ovo gostovanje održat će se 20. travnja u 19 sati u prostorima Knjižnice. Pozivamo sve zainteresirane da dođu u opatijsku knjižnicu te da nam se pridruže u obilježavanju manifestacije koja podupire važnost knjige i književnosti, dodali su organizatori.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!