Najavljen bogat program: Slavni mariachi Los Caballeros otvaraju Matuljske ljetne večeri ove nedjelje @ Matulji

Tjedan dana kasnije publika će uživati u koncertu čakavskog glazbenog izričaja, jer dolazi dvoje odličnih vokalista koji su prepoznati po mnogim velikim uspješnicama na lokalnom dijalektu.

Matulji – Koncertom popularnog mariachi sastava Los Caballeros ove nedjelje, 8. srpnja u 21 sat započet će ovogodišnji program Matuljskih ljetnih večeri koje će se održavati tijekom srpnja i kolovoza u ugodnom prostoru Amfiteatra.

– Radi se o glazbenicima koji već skoro dva desetljeća suvereno gospodare hrvatskim i širim prostorima šireći duh latinoameričke glazbe, a brojnim nastupima u Italiji, Njemačkoj, Sloveniji, Austriji i drugim zemljama potvrđuju svoj međunarodni uspjeh. Vjerujemo da će ove nedjelje “dvanaestorica veličanstvenih” Los Caballerosa oduševiti i ovoga puta brojnu publiku, kazala je zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj predstavljajući program na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji.

Tjedan dana kasnije publika će uživati u koncertu čakavskog glazbenog izričaja, jer dolazi dvoje odličnih vokalista koji su prepoznati po mnogim velikim uspješnicama na lokalnom dijalektu.
– Mario Lipovšek Battifiaca i Karin Kuljanić, dvoje najpopularnijih vokala Istre i Kvarnera povesti će zaljubljenike čakavskog glazbenog izričaja na šetnju primorskim krajem i kao i uvijek raspjevati publiku svojim najpoznatijim skladbama i to već iduće subote, 14. srpnja, kazala je Šebalj.

Nakon domaćeg programa, idući je termin predviđen za ljubitelje klapske pjesme, jer 21. srpnja iz Splita dolazi Klapa Šufit, jedna od najnagrađivanijih domaćih vokalnih skupina.

– Nastupima na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu Šufit se svrstao u sam vrh klapskog pjevanja kao trostruki apsolutni pobjednik. Publici će pokloniti svoje najpoznatije skladbe kao što su „Ne diraj moju ljubav“, „Ne more srce kontra sebe“ i niz drugih te pozivaju zaljubljenike u klapsku pjesmu da zapjevaju ove subote zajedno s njima, pojasnila je Šebalj.

Program u srpnju zaključit će jazz melodije, uz Matulji etno jazz večer na krovu sportske dvorane, a jazzeri će gostovati u ponešto drugačijem ambijentu od otvorenog prostora Amfiteatra…

– Pripremamo jazz iznenađenje, na krovu školske sportske dvorane, u ugodnoj barskoj atmosferi stolova stolica i svijeća, a gostuju izvrsni jazz glazbenici te dva vrsna ženska vokala, kazala je Šebalj.

Dodala je kako će program za kolovoz najaviti krajem srpnja, no već sada publici poručila kako može očekivati novo izdanje CIK Film Festivala, uz kratke filmove iz cijelog svijeta, zatim projekcije igranih i animiranih filmova, klasičnu glazbu u izvođenju poznatih opernih pjevača, smotru liburnijskih zborova te scenski program za stariju i mlađu publiku.

Davor Žic / PodUčun.net

error: Content is protected !!