Najavljen dolazak grupa turista iz Balatonfureda

marunada_dobrec_2011-11

Prva grupa od pedesetak gostiju iz mađarskog Balatonfureda stiže, prema najavama, u Opatiju već sredinom rujna; slijedeća grupa dolazi koncem mjeseca.

Opatija – Grupe gostiju iz mađarskog Balatonfureda od sredine rujna do konca godine posjećivat će Opatiju i Opatijsku rivijeru. Da zbratimljenost gradova nije samo formalnost, pokazuje niz primjera suradnje Opatije i njezinih zbratimljenih gradova na svim razinama od gospodarske, kulturne, sportske i turističke… Najnovije najave o tome da će više grupa turista iz zbratimljenog mađarskog Balatonfureda pohoditi Opatiju i Opatijsku rivijeru, privučene i brojnim manifestacijama u posezoni, značajne su za jednu turističku destinaciju.

Tako suradnja na međunarodnom planu, koju Grad Opatija intenzivira kroz brojne kontakte, akcije, inicijative, a na kojoj se aktivno radilo zadnjih godina, pruža rezultate i na gospodarskom planu, što je svakako jedan od bitnih elemenata razvoja zajednice uvijek, a posebno u aktualnim izazovnim ekonomskim okolnostima.

Prva grupa od pedesetak gostiju iz mađarskog Balatonfureda stiže, prema najavama, u Opatiju već sredinom rujna; slijedeća grupa dolazi koncem mjeseca. Među njima su u članovi folklornog ansambla koji će svojim nastupom počastiti goste Opatije, ali i njezine građane, izvedbom programa sa autohtonim plesovima i nošnjama, te tako predstaviti i kraj iz kojeg dolaze.

Nakon njih, početkom listopada stiže još jedna, veća grupa turista gdje se očekuje dolazak preko stotinjak gostiju na Opatijsku rivijeru, upravo u vrijeme održavanja ”Marunade“. Bit će smješteni u opatijskim hotelima, no iskoristili su održavanje ove dugogodišnje, izvorne i zanimljive manifestacije u Lovranu, ”Marunade“ kako bi tijekom odmora posjetili Opatijsku rivijeru.

I. M. / Liburnija.net

error: Content is protected !!