Najavljen Festival kave @ Opatija


U kavani Imperial, tijekom Festivala, sve vrste kave nudit će se po cijeni od 5,00 kuna, a kava i 3 mignona na bazi kave po cijeni od 20 kuna.
Opatija – Festival kave u Opatiji održat će se od 30. ožujka do 1. travnja u organizaciji Grada Opatije i Turističke zajednice Grada Opatije. U manifestaciji će sudjelovati brojni hotelijeri i proizvođači kave te SCAE (Speciality Coffee Assn. of Europe) Hrvatske, a održat će se i 6. državno prvenstvo barista Hrvatske.
Posjetitelji Festivala tijekom vikenda će moći uživati u kavi spremljenoj na brojne načine, slasticama i napitcima na bazi kave po promotivnim cijenama, glazbenim programima, izložbama kao i u nagradnim igrama za posjetitelje manifestacije. Svečano otvaranje održat će se, već tradicionalno, u Ugostiteljskoj školi Opatija u petak u 13.00 sati.
U kavani Imperial, tijekom Festivala, sve vrste kave nudit će se po cijeni od 5,00 kuna, a kava i 3 mignona na bazi kave po cijeni od 20 kuna. Liburnia Riviera Hoteli u Festival kave uključili su se sa svojim partnerom Lavazza kavom slaveći talijanski životni stil “La vita é bella!”, pa će posjetitelji kavane Imperial u subotu u 10.00, 12.00, 14.00 i 16.00 sati moći uživati u glazbeno scenskom nastupu na tu temu. Centralni događaj je svečano rezanje torte od kave dugačke 13 metara u 12.00 sati na terasi hotela Imperial, a komad torte nudit će se po 10 kuna. U subotu i nedjelju od 10.00 do 14.00 sati baristi Lavazze pripremat će kavu u čaši s različitim okusima, te koktele na bazi kave, a u nedjelju će od 12.00 do 16.00 sati nastupati Mario Šimunović i Sabrina Hebiri.
Kavana Palme hotela Bristol za posjetitelje Festivala pripremila je razne vrste kave poput Fiaker kave, kao i mousse od kave i torte od kave, svaku narudžbu kave pratit će besplatni primjerak magazina o ljepoti življenja “Pleasure”, a posjetitelji će moći pogledati izložbu mlinaca kave Vande Poščić “Mlincem oko svijeta”.

Liburnija.net: Predstavnici organizatora i hotelskih kuća @ Opatija


U kavanama Grand i Wagner Milenij hotela u subotu i nedjelju do 10.00 do 16.00 sati baristi, sudionici državnog natjecanja za bariste, pripremat će napitke od kave uz prigodne nagrade Francka za posjetitelje. Organizirana je i izložba Franckovih tradicionalnih proizvoda, kao i prigodna ponuda aromatizirane kave, koktela, pralina i kolača s okusom kave. Grand Hotel Adriatic tijekom Festivala nudit će kavu po promotivnoj cijeni uz izbor od 3 različita mignona uz kavu, a s učenicima Ugostiteljske škole održat će radionicu sa slanim i slatkim jelima od kave.
U Hotelu Mozart posjetitelji će moći po promotivnim cijenama uživati u raznim vrstama kave, napitaka na bazi kave i kolača. Svi sudionici Festivala kave pripremili su posebnu ponudu festivalskih cocktaila na bazi kave po promotivnim cijenama.
Središnje događanje ovogodišnjeg Festivala kave bit će 6. državno prvenstvo barista Hrvatske, koje će se održavati u GH 4 opatijska cvijeta u subotu i nedjelju. Nastupit će najbolji hrvatski baristi (specijalisti za pripremanje i posluživanje kave) koji će se boriti za titulu državnog prvaka i pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu barista u Beču.
Osim hotela, Festivalu kave priključili su se i lokalni kafići. U Cafe baru Leonardo u subotu u 21.00 sat održat će se Barista party by Fabbri, a u caffe baru Galija moći uživati u svim vrstama kave po cijeni od 5 kuna.
Kristina Tubić / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net