Najavljen KLIKFEST 2013. @ Opatija

klik_fest_opatija

– Prvo izdanje KLIKFESTA pokazalo je da možemo organizirati kvalitetan festival uz minimalna sredstva, pa iako se prijavilo tek četiri filma, uz tri trailera Liburnicona te dokumentarac o alpinističkoj ekspediciji koja je osvojila Kavkaz, vatrene performanse u pauzama, sajam rukotvorina te zabavni dio na kraju programa, publici ćemo pružiti zanimljiv i kvalitetan program, istaknuto je na jučerašnjoj pressici. U slučaju kiše porgram će se održati u dvorani Gorovo.

Opatija – Prvi KLIKFEST Opatija – festival filmova snimanih mobitelima, održat će se u nedjelju, 25. kolovoza na Maloj ljetnoj pozornici, najavljeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u uredu gradonačelnika. Festival su predstavili zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić, predsjednik Savjeta mladih Grada Opatije Danko Žitinić i glavna koordinatorica festivala Ivona Pierbon.

– Organizator KLIKFESTA je Savjet mladih Grada Opatije, a ovakvim kulturnim događanjima željeli su smjestiti Opatiju, naročito njezine mlade građane, u svjetske kulturne trendove koji su sve više okrenuti novim medijima. Savjet mladih osmišljava projekte za mlade, a Grad Opatije izdvojio je u 2012. godini 20 tisuća kuna, a za 2013. godinu čak 47.500 tisuća kuna za hvalevrijedne projekte koje su predložili, kazala je zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić.

Predsjednik Savjeta mladih Danko Žitinić istaknuo je kako su mladi organizatori željeli svome gradu pružiti nove, kreativne i zanimljive sadržaje te privući sve generacije željne edukativne zabave te su udruženim snagama s udrugama mladih Boem i Kulturni front iz Opatije osmislili ovaj festival.

– Prvo izdanje KLIKFESTA pokazalo je da možemo organizirati kvalitetan festival uz minimalna sredstva, pa iako se prijavilo tek četiri filma, uz tri trailera Liburnicona te dokumentarac o alpinističkoj ekspediciji koja je osvojila Kavkaz, vatrene performanse u pauzama, sajam rukotvorina te zabavni dio na kraju programa, publici ćemo pružiti zanimljiv i kvalitetan program, istaknuo je Žitinić.

Koordinatorica Klikfesta Ivona Pierbon naglasila je kako će svi posjetitelji moći pronaći nešto za svoj ukus, jer uz zanimljive filmove održat će se i odličan glazbeni program.

– U 16 sati otvara se Sajam rukotvorina na kojem će se predstaviti čak 15 različitih autora na malim štandovima, u 20 sati započinje KLIKFEST, a zatvaranje Sajma rukotvorina i početak nastupa grupa Droid, Kraj programa, Gerila i Kung Foo Figters predviđeni su u 22 sat, dok je završetak koncerta i službeni završetak festivala predviđen u jedan sat iza ponoći, kazala je Pierbon.

– Pozivamo sve mlade, građane i goste Opatije koji su željni dobre zabave da nas posjete i prepuste se odličnoj atmosferi, filmovima i glazbi te razvesele sebe ili svoje bližnje ručno izrađenim poklonom, poručili su organizatori.

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!