Najavljen mimohod branitelja Domovinskog rata @ Opatija, Lovran

Liburnija.net: Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja @ Opatija

Liburnija.net: Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja @ Opatija

Jučer je održana konferencija za medije povodom najave defilea branitelja Domovinskog rata koji se treći puta po redu održava u nedjelju, 5.kolovoza u Opatiji i Lovranu.

Opatija – Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te obilježavanja 17. obljetnice ”Oluje“ 5. kolovoza u Opatiji i ove godine se, treće po redu, organizira defile branitelja Domovinskog rata, koji će se po okončanju ceremonije u Opatiji, programski nastaviti obilježavanjem praznika u Lovranu.

branitelji_opatija_lovran_2011-10

Program su predstavili, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Opatije Marine Gašparić, predsjednik ogranka Opatija Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Mirko Novoselović, njegov zamjenik Marko Lovretić, član središnjeg odbora Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vladimir Lelas, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Lovran Milan Škorić, ali i njihov suborac, pjevač Duško Jeličić Dule.

Prema protokolu, u nedjelju 05. kolovoza 2012. u 8.00 sati ujutro, zbivanja započinju na opatijskom pristaništu, gdje će uz postroj ratnih zastava Duško Jeličić-Dule položiti vjenac u more za sve poginule branitelje Domovinskog rata.

U 9.00 sati kreće defile ispred hotela Ambadsador te se nastavlja glavnom ulicom do Slatine. Branitelji će ovdje na jarbol podići hrvatsku zastavu i odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, dok se u 10.30 sati ujutro defile nastavlja kod benzinske pumpe u Lovranu do parka u centru gdje će se na spomenik poginulim braniteljima položiti vjenac.

U svečanom mimohodu će osim branitelja sudjelovati predstavnici izvršne vlasti liburnijskih općina, predstavnici opatijske policije, potom članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata, časnici, viši časnici, dočasnici, lovci i ostali gosti. Također, programu sudjeluje puhački orkestar Lovran, a ove godine, najavljuju organizatori, zavijorit će se i ratne zastave ratnih postrojbi iz Primorsko-goranske županije. Ujedno, ove godine veći broj regionalnih ratnih postrojbi obilježava 20. godina od svoga osnutka.

Liburnija.net: Tiskovna konferencija @ Opatija

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!