Najavljen Opatijski Dječji dan 2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na konferenciji je istaknuto da je do sada na maraton prijavljeno preko 250 sudionika, a umjesto startnih brojeva, nosit će lente s porukama prijateljstva i tolerancije. Kompletan program prčitajte u nastavku teksta.

Opatija – Ovog četvrtka, 13. lipnja, održat će se Opatijski Dječji dan najavljeno je danas na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici. Dječji dan posvećen je djeci i donosi pregršt događanja za male i velike stanovnike Opatije, od maratona, preko raznolikog zabavno-edukacijskog programa, „Dječjeg razigranog grada“, izložbe likovnih radova, pa do plesa i pjesme za sve uzraste. Program Opatijskog Dječjeg dana najavili su zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, stručna suradnica za odgoj i obrazovanje u Gradu Opatiji Marta Berčić, tajnica Društva „Naša djeca“ i predsjednica Koordinacijskog odbora „Grad Opatija prijatelj djece“ Sanja Škorić, predsjednik KŠR „Gorovo“ Dalibor Korenić, ravnatelj Osnovne škole „R. K. Jeretov“ Fredi Glavan, likovna umjetnica Ivona Pierobon, dječji gradonačelnik Ivan Tancabel i vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Karlo Brckan i Katja Knežević.

– U Europskoj godini aktivnog građanstva tema Opatijskog dječjeg dana je tolerancija i prijateljstvo. Kako su netolerantna ponašanja često uzroci sukoba i nasilja, Dječje gradsko vijeće odlučilo je organizirati “Maraton prijateljstva i tolerancije”, koji će se trčati od hotela Bristol do kupališta Slatina s početkom u 10,30 sati. Naš je Maraton simboličan i mogu ga istrčati svi. Cilj mu je promicati međugeneracijsku solidarnost djece i odraslih i senzibilizirati javnost za tolerantno i prijateljsko ponašanje. Pozivamo velike i male da podrže “Maraton prijateljstva i tolerancije” svojim aktivnim uključivanjem, kao i na izložbu dječjih radova u prostorijama bivše trgovine Dekor, na kojoj su polaznici vrtića, škole, DND-a i strip radionice svojim radovima pokazali kako žive u svom gradu. Nakon maratona na Slatini je organiziran prigodan program uz pjesmu i ples te „Dječji razigrani grad“ s maketama građevina raznih ustanova, gdje će se djeca igrati i uz pomoć odraslih učiti o raznim zanimanjima, kazali su predstavnici DGV-a te uputili apel svim vozačima da budu strpljivi tih petnaestak minuta koliko će trajati maraton.

Na konferenciji je istaknuto da je do sada na maraton prijavljeno preko 250 sudionika, a umjesto startnih brojeva, nosit će lente s porukama prijateljstva i tolerancije.

Organizator Opatijskog dječjeg dana je Gradski koordinacijski odbor „Grad Opatija prijatelj djece“ kojeg čine Grad Opatija, Dječji vrtić Opatija, OŠ R.K. Jeretov; Centar za socijalnu skrb, DND Opatija i KŠR Gorovo.

PROGRAM DJEČJEG DANA
Od 10,00 do 10,30 okupljanje i prijave na terasi Hotela Paris, svi sudionici će dobiti lentu s porukom prijateljstva koju će pronositi kroz Opatiju, Sudionici: djeca predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom, mame, tate, none i nonići, “Klub 60+” Opatija, Opatije – sportaši, pjevači, svi ljudi dobre volje i plemenitog srca
10,30 start „utrke“ do Slatine, do „Dječjeg razigranog grada“
10,45 – 11,00 dolazak na Slatinu
11,00 – okrjepa za sve sudionike uz glazbeni program koji će voditi DJ Miro
11,20 – zabavno-edukacijski program: dodjela nagrada za Najtolerantniji plakat (radovi se mogu pogledati u „Dekoru“); nastup Opatijskih mažoretkinja; razgledavanje „Dječjeg razigranog grada“ (u svakoj kućici će biti predstavnici ustanova koji će objasniti djeci što se u tim ustanovama radi)

U slučaju kiše program na otvorenom se otkazuje i premješta u dvoranu Gorovo.

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!