Najavljen program 10. Opatijskog dječjeg dana

djecji_dan_opatija_2015

Realizacija programa obilježavanja, koji će trajati cijeloga dana, odvijat će se na više lokacija, osmislili su brojni predstavnici opatijskih društava, udruga i institucija koji rade s raznim uzrastima djece.

Opatija – Slijedeći petak, 17. travnja, prigodnim i bogatim programom obilježiti će se 10. dječji dan. Program obilježavanja detaljno su najavili Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Opatije, Sanja Škorić, tajnica Društva Naša djeca Opatija, Fredi Glavan, ravnatelj Osnovne škole Rikarda Katalinić Jeretova, Sabrina Jelić, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija, Suzana Šturm Kržić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, Katarina Mažuran Jurešić, ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma, Sandra Turkalj, stručna suradnica u Društvu Naša djeca Opatija, Ivan Cerovac i Nicole Heraković, Udruga Kulturni front, i Zlata Torbarina, voditeljica odsjeka društvenih djelatnosti Grada Opatije i Marta Berčić, stručna suradnica za društvene djelatnosti.

Realizacija programa obilježavanja, koji će trajati cijeloga dana, odvijat će se na više lokacija, osmislili su brojni predstavnici opatijskih društava, udruga i institucija koji rade s raznim uzrastima djece.

Zamjenik gradonačelnika Kirigin naglasio je da ove godine Opatija obilježava i 10. godinu akcije Grad prijatelj djece, no važno je pritom istaći kao rezultat aktivnog rada s djecom i njihova kvalitetnog uključenja u brojne osmišljene akcije i programe, i podatak da ove godine Opatija održava i izbore za 10. sastav Dječjeg gradskog vijeća, koje je konstituirano 2001. Po tome je Opatija postala uzor i primjer mnogim drugim gradovima, naglasio je Kirigin.

Otvorenje proslave 10. Opatijskog dječjeg dana započet će u petak, ispred Sportske dvorane Marino Cvetković nastupom mažoretkinja. Osim na spomenutoj lokaciji ispred Dvorane programske aktivnosti odvijat će se još i u Dječjem vrtiću Opatija, u Hrvatskom muzeju turizma ( Švicarska kuća) te u Gradskoj knjižnici i čitaonici Viktor Car Emin, gdje će se toga dana u 18 sati u sklopu dječjeg odjela Halugice otvoriti i prva Igroteka na području naše županije.

10. opatijski dječji dan glavni je povod ove najavne konferencije za medije, na kojoj je još Zlata Torbarina istakla podatak da Opatija ove godine obilježava i 15. obljetnicu od priključila aktivnostima Hrvatske mreže zdravih gradova.

Krajem listopada Opatija će, naglasila je Torbarina, biti domaćinom 20.poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova sa centralnom temom sastanka ”Zdravlje djece – Djeca i rani razvoj“.

Marta Berčić na kraju je pozvala sve građane i zainteresirane da se u petak, 17. travnja pridruže brojnim aktivnostima osmišljenima kako bi se obilježio 10. opatijski dječji dan. Najavila je i održavanje središnje svečanosti u mjesecu studenome, kada će Opatija prigodno obilježiti i desetogodišnjicu stjecanja statusa Grada prijatelja djece.

Program obilježavanja možete pogledati na ovom linku, a u slučaju promjena, program će se ažurirati.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!