Najavljen program 11. Ljeta na Gradini @ Trsat

light_transformation_gradina_rijeka_2015_1

Manifestacija je do sad održana deset puta i na njoj je od izvedeno više od 300 različitih programa. Ljeto na Gradini u proteklih je deset godina posjetilo više od 100.000 posjetitelja, a ukupno je na Ljetu nastupilo više od 1000 različitih umjetnika, glazbenika i glumaca. Kompletan program provjerite u nasavku teksta…

Riccardo Staraj

Riccardo Staraj

Rijeka – Na Trsatskoj gradini jučer je održana konferencija za medije povodom predstavljanja programa 11. Ljeta na Gradini koje se održava od 2. srpnja do 3. rujna na prostoru Trsatske gradine.

Na konferenciji, na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Vojko Obersnel, u ime TZ grada Rijeke Ines Boban Štiglić i Vedran Babić – organizator programa, predstavljen je zaista zanimljiv i jedinstven program sa šest tematskih manifestacija kao nositeljem programa. Organizatori su vrlo zadovoljni jedinstvenim manifestacijama u regiji obzirom na posjećenost i pozitivnu kritiku javnosti u protekle dvije godine.

– Izrazito smo ponosni na program koji smo uspjeli prirediti za ovu sezonu, osnova Ljeta su i dalje jedinstvene tematske manifestacije uprizorene na ovom prekrasnom prostoru koje ćemo u ovoj sezoni dodatno nadograditi. U programu ovogodišnjeg Ljeta na Gradini biti će održano ukupno 18 manifestacija na kojima će sudjelovati čak 171 umjetnik, glumac, performer, predavač i glazbenik i to kroz dva mjeseca trajanja programa. Veoma smo zadovoljni i sa suradnjom s brojnim organizacijama i institucijama po pitanju tematskih manifestacija. Ovakav način organizacije programa u protekle dvije godine se pokazao jako dobro, od povećanja broja posjetitelja, pozitivnih kritika javnosti pa do zadovoljstva samih sudionika programa, istaknuo je Vedran Babić, organizator programa.

S jučerašnje pressice...

S jučerašnje pressice…

– Trsatska gradina je jedan od najvažnijih i najprepoznatljivijih objekata kulturne baštine u gradu Rijeci i već punih 10 godina predstavlja nezaobilazno mjesto upravo zbog manifestacije Ljeto na Gradini. Kao što je i gospodin Babić rekao unatrag nekoliko godina značajno je promijenjen koncept manifestacije i to je naišlo na odobravanje posjetitelja. Čestitka organizatoru na izuzetno zanimljivom konceptu programa koji je pripremio za ovu godinu i želim im puno lijepog vremena kako bi mogli realizirati sav taj program s obzirom da se odvija na otvorenom, napomenuo je Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke.

Ljeto na Gradini je tradicionalna kulturno, umjetničko, zabavna manifestacija koja se održava tijekom ljetnih mjeseci na jedinstvenom prostoru Trsatske gradine u Rijeci. Manifestacija je do sad održana deset puta i na njoj je od izvedeno više od 300 različitih programa. Ljeto na Gradini u proteklih je deset godina posjetilo više od 100.000 posjetitelja, a ukupno je na Ljetu nastupilo više od 1000 različitih umjetnika, glazbenika i glumaca.

modna_revija_40_20_trsatska_gradina_modni_event (3)

– S posebnim zadovoljstvom ističem da je Turistička zajednica grada Rijeke podržava održavanje ovog programa od samih početaka čije izdanje imamo ove godine prilike vidjeti po 11. put. Ovo je najduža manifestacija koja se održava tijekom ljetnih mjeseci. Program je vrlo atraktivan, spektakularan i kao takav privlači brojne posjetitelje, domaće i strane turiste koji s velikim interesom prate ovaj program i dolaze na Gradinu. Pridružujem se željama za lijepim vremena i vjerujem da će brojni turisti kao i domaće stanovništvo ppopratiti ovaj zanoimljivi program, rezimirla je Ines Boban Štiglić ispred TZ grada Rijeke.

Od ukupno 18 manifestacija na njih osam je ulaz slobodan za posjetitelje, a za ostale manifestacije ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr i to od ponedjeljka 27. lipnja.

Kompletan program provjerite u nasavku teksta…
02.07. – Otvaranje Ljeta na Gradini – “2000 svijeća na Gradini”
07.07. – “Šapat vječnosti” – glazbeno plesni performans
09.07. – “City 45 20 – Festival mode” – modno – scenska manifestacija
14.07. – Koncertni nastup Mirjana Bobuš i Pape
16.07. – “Light Transformation Gradina”
21.07. Koncertni nastup Marko Škugor
24.07. – To the top… party… before the end!
30.07. – Predstava “Ritina škola” – Nataša Janjić i Marko Torjanac
01.08.- 05.08. Gradina No Limit – Dani vizualne umjetnosti i komunikacije
09.08. Predstava “Đurologija” – Branko Đurić – Đuro
11.08. Koncertni nastup Habana Social Club
17.08. – Riccardo Staraj i midnight blues band i gosti – “Midnight man”
18.08. Gong Caravan
20.08. Predstava “CABAres CABArei” – Zijah A. Sokolović
25.08. Gradina znanja
28.08. “Taste & Music” – Goran Karan
01.09. Baltazar na Gradini
03.09. Zatvaranje Ljeta na Gradini – “Mystic show – magija i iluzija”

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!