Najavljen RUSCUS 2019 – Jedinstveni event pod zvijezdama Veprinca

Sve započinje u 17 sati, kada će se održati predstava za djecu „Četiri godišnja doba“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka pod Ložom, a u isto vrijeme kraj štandova s autohtonim proizvodima postavljenima kraj crkvice sv. Ane nastupit će klapa Mirakul.

Veprinac – RUSCUS 2019, nova manifestacija u organizaciji Grada Opatije u suradnji s Turističkom zajednicom grada Opatije, pretvorit će Veprinac u subotu, 8. lipnja u kulturno i kreativno i posebno oplemenjeno središte Opatijske rivijere. Srednjovjekovni gradić bit će ispunjen događanjima, a na tri lokacije u povijesnoj jezgri posjetitelji će imati priliku zaplesati uz koncerte izvrsnih bendova, pogledati projekciju filma pod zvijezdama, kušati tradicionalne lokalne proizvode i biti dijelom jedinstvene zabave koja će potrajati od 17 sati pa sve do iza ponoći. Ruscus (latinsko ime za veprinu) na jedinstveni prostor predivnog Veprinca donosi sukus umjetnosti, tradicije i ljepote druženja tu, “dva prsta do neba”. Program manifestacije najavljen je na današnjoj konferenciji za novinare na Veprincu.

Sve započinje u 17 sati, kada će se održati predstava za djecu „Četiri godišnja doba“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka pod Ložom, a u isto vrijeme kraj štandova s autohtonim proizvodima postavljenima kraj crkvice sv. Ane nastupit će klapa Mirakul. Na Brituhu će, također u 17 sati, krenuti nastup Iman Acoustic Trija te predstavljanje opatijskih slikara i umjetnika koji će svoje pozicije naći na stepeništu pod Brituhom. Od 18 sati umjetnicima će se pridružiti čakavski pjesnici i glumci koji će recitirati poeziju uz glazbenu podršku izvrsnog Benjamina Klanjca, a u etno zbirci će krenuti radionica izrade tradicionalnih veprinačkih kolačića betina za djecu koja će završiti pričom za laku noć, naglasila je viša stručna suradnica za međunarodnu suradnju, europske integracije i protokol Grada Opatije Neli Nežić.

Nakon što mališani krenu na spavanje, njihove roditelje i sve posjetitelje zabavljat će SpartJazz Trio čiji će nastup potrajati sve do 23 sata. U 21 sat slijedi nastavak programa na Brituhu i to u kinu na otvorenom s projekcijom kultnog filma Casablanca. Organizator je pripremio dekice za sjedenje na travi, kokice i jedan od svakako najljepših ambijenata na kojem se na ovim prostorima dogodila projekcija filma. Nakon filma, negdje od 22.30 sati, večer će se nastaviti programom Tribute to Amy Winehouse izvrsnog benda Amy’s House koji maestralno izvodi pjesme tragične britanske glazbene heroine. Bit će to prilika za ples u odličnoj atmosferi uz rock hitove koji su obilježili proteklo desetljeće na doista jedinstvenom „plesnom podiju“ – pod otvorenim nebom, s pogledom na svjetla Opatije, Rijeke i kvarnerskih otoka. RUSCUS 2019. zaključit će „chilling hour“ s početkom pola sata nakon ponoći.

Turistička zajednica grada Opatija s velikim je zadovoljstvom jedan od partnera na projektu Riviera4Seasons2. Primarno, naš je zadatak na projektu promocija svih aktivnosti, pa i promocija ove nove manifestacije kako bismo jedan od bisera Opatijske rivijere približili domaćem i inozemnom gostu. TZG Opatija je u okviru projekta Riviera4Sesons2 zadužena i za izradu novog turističkog proizvoda Feel&Taste. Izradili smo 6 prekograničnih turističkih itinerara kao i  10 dodatnih itinerara na području Opatije na temu kulture i gastronomije, sporta, zdravlja i wellnessa kako bismo prezentirali kulturnu i prirodnu baštinu i povezali ih s našim Feel&Taste ponuđačima dio kojih ćete imati priliku susresti ove subote na manifestaciji Ruscus Veprinac, istaknula je Morena Sušanj iz Turističke zajednice grada Opatija.

Rijetko se kada “sretnu” ovakvo podneblje i ovakav program, pa je za vjerovati da će brojni ljubitelji ovakve vrste zabave potegnuti u subotu do Veprinca. Prema svemu navedenom, doživjet će jednu posebnu večer koju ne bi trebalo propustiti, a Kulturno društvo Leprinac aktivno se uključilo u organizaciju manifestacije na domaćem terenu te nam je posebno zadovoljstvo pozvati vas sve na Veprinac, ili Leprinac, kako vam drago, na RUSKUS, „rusvaj“ i zabavu do ranih jutarnjih sati pod zvjezdanim nebom, poručila je predsjednica Kulturnog društva Leprinac Zorica Sergo.