Najavljen tradicionalni Bečki tjedan @ Opatija

becki_bal_2014_opatija_wien_ball_2

Veliko finale će biti Bečki bal koji će se održati u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner.

Opatija – Bečki tjedan, tradicionalno događanje koje se u Opatiji održava sredinom rujna, ove godine započet će u nedjelju, a program je predstavljen na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji. Kako su istaknuli sudionici, Opatija je najmanji grad na svijetu kojemu je pripala mogućnost da pod pokroviteljstvom Beča organizira pravi Bečki bal, događanje koje je kruna Bečkog tjedna i koje Opatiju svrstava uz bok gradovima poput Moskve ili New Yorka.

Program otvara svečani koncert u hotelu Royal, u nedjelju 13. rujna s početkom u 19.30 sati, na kojem će Opatijski komorni orkestar pod ravnanjem Damira Smerdela izvesti djela Haydna, Mozarta i Beethovena. Dva dana kasnije, s početkom u 18 sati, održat će se radionica izrade Sacher torte i to u Milenij Choco Worldu Hotela Continental. Još jedna radionica, ovog puta za djecu, održat će se u srijedu, 16. rujna s početkom u 18 sati u Hotelu Bristol, a na temu ”Beč za djecu”.

Program za mališane...

Program za mališane…

Bečki tjedan će imati i svoj humanitarni dio, a on će se dogoditi u četvrtak, 17. rujna s početkom u 19.30 sati, kada će na terasi Hotela Kvarner započeti humanitarna modna revija u organizaciji Lions kluba Opatija.

Dan kasnije, u Umjetničkom paviljonu ”Juraj Šporer”, s početkom u 18.30 sati, upriličit će se otvorenje izložbe “Young European Art”, a manifestacija će završiti 19. rujna kada će se održati dvostruki program; prvi će biti onaj na terasi Hotela Milenij gdje će se, s početkom u 8.30 sati, održati koncert tria ”Kleine Morgen Musik”, dok će veliko finale biti Bečki bal koji će se, s početkom u 20 sati, održati u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner.

Bit će to posebna večer obilježena nastupima orkestra ”Original Wiener Strauss Capelle” iz Beča, a pod ravnanjem Michaela Badina, operne pjevačice Antonele Malis, tombolom, plesanjem ”Quadrille”, vatrometom na moru, gastro delicijama te degustacijom bečkih vina. Program će voditi Robert Ferlin i Alex Tessin Peršić, a kao gosti se očekuju visoki dužnosnici iz oba grada, predstavnici diplomatskog kora, gospodarstvenici te brojni drugi uzvanici. Karte za Bal mogu se kupiti u Festivalu Opatija, agenciji Kvarner touristik i online, a cijena im je 350 kuna.

Bečkim balom tako će se završiti već tradicioalni Bečki tjedan kojeg zajedno organiziraju Grad Opatija, Festival Opatija, Hrvatski muzej turizma, Hoteli milenij, Lions klub Opatija te agencija Kvarner touristik, a koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Beča. Cilj ove menifestacije je kvalitetno produženje turističke sezone te je ujedno i izvrsna turistička promocija destinacije Opatija.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net