Najavljena 14. Martinja pul Marčeji

Najavljena 14. Martinja pul Marčeji

...ilustracija...

Prikupljanje uzoraka zakazano je za srijedu 7. studenog od 18 do 21 sat, u prostoriji Boćarskog kluba „Marčelji“.

Marčelji – Druženje vinara i prijatelja vina našega kraja, održat će se ovog petka, 9. studenog u 20 sati u prostorijama Stare škole u Marčeljima, kada je zakazana tradicionalna proslava i obilježavanje 14. Martinje pul Marčeji.

Prikupljanje uzoraka zakazano je za srijedu 7. studenog od 18 do 21 sat, u prostoriji Boćarskog kluba „Marčelji“.

– Prikupljeno vino će se ocjenjivati u četiri kategorije – domaće, miješano i sortno bijelo vino te crno vino. Uzorci se prikupljaju isključivo u staklenoj ambalaži. Od svakog vina potrebno je donijeti dva uzorka s naznačenim imenom i prezimenom proizvođača, istaknuo je Sandy Marčelja, predsjednik udruge ”Marčeji“.

U petak, 9. studenog program će biti otvoren s uvodnim izlaganjem enologa o ovogodišnjoj berbi koje će održati Tomislav Pavlešić, dipl.ing.agr.

– Po završetku izlaganja program se nastavlja s osvrtom i komentarom na prikupljene uzorke vina te stručni savjeti, a zatim slijedi dodjela priznanja za najbolje ocijenjena vina i proglašenje ukupnog pobjednika „14. Martinje pul Marčeji“. Po završetku službenog djela programa na rasporedu je degustacija ocijenjenih uzoraka vina uz glazbu domaćeg izričaja, dodao je Marčelja.

Podsjetimo, na temelju starih zapisa o proslavi Martinje u Marčeljima još prije stotinjak godina i usmene predaje starijeg stanovništva sela Marčelji, prije četrnaest godina pokrenut je program proslave Martinje u Staroj školi u Marčeljima. „Martinja pul Marčeji“ jedina je takva manifestacija na području Općine Viškovo, ali i šire, otvorenog tipa za sve posjetitelje, vinare i prijatelje vina, koji mogu uzorke svoga proizvedenoga vina donijeti na ocjenu, kritiku, pohvalu i savjete kod vrsnog tehnologa s kojim Udruga već niz godina surađuje.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net