Najavljena 37. Galijola

Dužina ukupne rute za sve jedriličare je 74 NM, a ograničeno vrijeme dolaska u cilj u opatijsku luku je u nedjelju do 10 sati ujutro. 

Opatija – Ovog vikenda jedri se 37. Galijola čiji je start predviđen sutra, 27. rujna, u 19 sati. Starta se ispred opatijske luke i jedri se prema plutači ispred kupališta Slatina te se jedrenje nastavlja do hridi Galijola a nakon okretanja oko hridi slijedi povratak za Opatiju. Dužina ukupne rute za sve jedriličare je 74 NM, a ograničeno vrijeme dolaska u cilj u opatijsku luku je u nedjelju do 10 sati ujutro.

– Budući da je ova regata vrlo zahtjevna, ponekad i opasna te na njoj mogu nastupiti samo najspremnije jedrilice i iskusne posade organizator ne očekuje preveliki broj prijava već samo posade koje su spremne na svakakve izazove. Jedrilice će biti podijeljene u grupe prema OPEN sistemu te će se natjecati prema premjerima Kvarner Yardstick I ORC clubu. Regata se boduje za Kup hrvatskog primorja, Kup Kvarnera i ORC Offshore cup, poručili su organizatori iz Jedriličarskog kluba Opatija.

Cijelo jedrenje moći će se pratiti putem interneta s obzirom na to da će se na sve jedrilice postaviti uređaji za praćenje. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Sportskog saveza Grada Opatije, Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga i Bistroa Yacht cluba Opatija u kojem će se i održati podjela nagrada najuspješnijim natjecateljima.

error: Content is protected !!