Najavljena 7. međunarodna likovna kolonija “Mošćenički pinel”

Arhiva

Arhiva

Mošćenički pinel traje sedam dana i završava izložbom radova nastalih tijekom manifestacije. Umjetnici stvaraju na otvorenim prostorima grada Mošćenica, a izložba nastalih radova će biti postavljena u izložbenome prostoru smještenom u prizemlju Područne škole u Mošćenicama.

Mošćenice – Manifestacija “Mošćenički pinel” 2015. sedma je po redu međunarodna likovna kolonija koja se održava u starom srednjovjekovnom gradu Mošćenicama.

Kolonija se održava od 22. kolovoza kada se na inicijalnoj izložbi umjetnici predstavljaju ranijim radovima po vlastitome izboru, a završava 29. kolovoza izložbom novonastalih radova. Lajtmotiv 7. međunarodne likovne kolonije su Perunovi magični krajolici, a organizator je Radna grupa za kulturni turizam pri Katedri Čakavskog sabora općine Mošćenička Draga dok su suorganizatori Turistička zajednica Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga i Zajednica Talijana Mošćenička Draga. Stručna suradnica kolonije je Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti. Cilj je ove kolonije promoviranje kulturnih i turističkih vrijednosti Mošćenica kao jednoga od najstarijih i najočuvanijih gradića na Liburniji, uključivanje Mošćenica u međunarodnu mrežu gradova i mjesta u kojima se održavaju slične likovne radionice, intenziviranje likovnoumjetničke suradnje i razmjene na međunarodnoj razini te uključivanje djece u rad kolonije.

moscenicki_pinel_2015_likovna_kolonija

U ovogodišnjoj likovnoj koloniji Mošćenički pinel sudjeluje osam umjetnika iz Hrvatske i inozemstva. To su: Elisabeth Binter, Austrija Karoly Borbely, Mađarska Fabio Gonnelli, Italija Đurđica Horvat, Hrvatska Rinella Ivanković, Hrvatska Mladen Milotić, Hrvatska Miloš Prekop, Slovačka Peter Volek (Pero Le Kvet), Slovačka Međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel 2015. traje sedam dana i završava izložbom radova nastalih tijekom manifestacije. Umjetnici stvaraju na otvorenim prostorima grada Mošćenica, a izložba nastalih radova će biti postavljena u izložbenome prostoru smještenom u prizemlju Područne škole u Mošćenicama.

U okrilju Kolonije organiziraju se i dječje likovne radionice pod nazivom Mošćenički pinelić. One će najmlađima pružiti priliku za izražavanje kreativnosti uporabom različitih materijala, a omogućit će se i stvaranje partnerskoga odnosa među sudionicima Kolonije. Ovogodišnji Mošćenički pinelić održat će se 25. kolovoza u 10 sati. Prijave za dječje likovne radionice primaju se u uredu Turističke zajednice Općine Mošćenička Draga (051/739-166) ili kod učiteljice gđe. Blaženke Beroš u PŠ Mošćenice. Dječje likovne radionice vodit će umjetnici koji sudjeluju na Mošćeničkom pinelu 2015.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!