Najavljena 8. Fešta od presnaci @ Kornić

Ugostiteljska škola Opatija i restoran Stara Pošta iz Permana predstavit će svoje ukusne favorite na 8. Fešti od presnaci što se održava ove nedjelje u Korniću na otoku Krku.

Opatija/Kornić – Kornićarska placa ove će se nedjelje nakratko pretvoriti u ”slastičarnu”, jer će se na njoj predstaviti desetak varijanti presnaca – tradicionalnog kolača koji se radio diljem Kvarenra (i šire) od sastojaka kao što su svježi sir ili riža.

Dakle, u nedjelju 10. lipnja u 18 sati, na kornićarskoj placi održat će se 8. Feštu od presnaci, u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Kornić, Mjesnog odobra Kornić i Turističke zajednice grada Krka. Sudjelovat će majstorice i majstori od presnaca iz Opatije, Jelenja, Poljica, Vrbnika, Škrljeva, Praputnjaka, Permana, Šila i Kornića.

U zabavnom dijelu programa nastupit će folkloraši KD Kornić, KUD Zvir iz Jelenja i Marija Rodivoj sa sestrom Vesnom Dunato iz Šila, a organizatori najavljuju kako će se javnosti prvi puta predstaviti ”presnačić”, novi suvenir Kornića i otoka Krka.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!