Najavljena Božićna šetemana i niz atraktivnih događanja sve do Božića @ Matulji

bozicna_setemana_pul_matuj_2014

Matuljska ‘‘Božićna šetemana’‘ završava u srijedu 24. prosinca tradicionalnim druženjem građana na sam dan Badnjaka kada Općina Matulji u 10 sati uz prigodan program priprema prigodnu marendu i poziva sve stanovnike Općine da svi zajedno uz bakalar i vino izmjene dobre želje, iskreni stisak ruke i nazdrave za uspješnu i veselu godinu koja dolazi.

Matulji – Prigodni blagdanski program ”Božićna šetemana”, 6. po redu u organizaciji Općine Matulji, ponovo će predstaviti niz atraktivnih programa u kojima će posebice uživati najmlađi. Sve započinje utorak, 16. prosinca ”Dječjim filmskim maratonom’‘ u Hangaru koji starta u 11.30 sati filmom ‘‘Koko i duhovi’‘ koji je prema romanu Ivana Kušana ”na celuloidnu traku” prenio redatelj Danijel Kušan redatelja Danijela Kušana. U 16 sati slijedi film ‘‘Zagonetni dječak’‘ također prema romanu Ivana Kušana, koji potpisuje redatelj Dražen Žarković, dok je posljednji film ‘‘Duh babe Ilonke’‘ na programu u 18 sati.

Arhiva: Doček Djeda Mraza @ Matulji

Arhiva: Doček Djeda Mraza @ Matulji

– Posljednja dva filma prikazat će se u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima ,ulaz je slobodan te se pozivaju sva djeca i njihovi roditelji da uživaju već ovog utorka u filmskoj opuštenoj atmosferi . Istoga dana otvaraju se i tradicionalne ‘‘Jaslice pul Šmogori’‘ uz prigodan program u 17 sati kada će jaslice ponovno oživjeti u malom parku kraj križa Šmogori, kazala je zamjenica načelnika Eni Šebalj.

Srijeda 17. prosinca rezervirana je za Društvo naša djeca Matulji i njihovu scensko glazbenu ‘‘Božićnu štoriju’‘ kroz koju će mnoštvo najmlađih polaznika niza radionica ovoga društva pokazati svoje talente – kako likovne i glumačke tako i posebno plesne – budući da ovo društvo, a posebno njihova najstarija plesna skupina osvaja niz nagrada na brojnim natjecanjima tijekom godine.

‘‘Štorija va štorije’‘dječja je predstava za koju tekst, scenu, kostime i nadasve sjajnu glumačku izvedbu potpisuju ‘‘Tete glumice’‘ Dječjeg vrtića Matulji. Zanimljiva božićna priča sa prelijepim porukama za djecu oduševit će najmlađe, ali s sve starije koji se odluče pogledati ovu predstavu u četvrtak 18. prosinca s početkom u 18 sati također u Školskoj sportskoj dvorani.

Jaslice pul Šmogor

Jaslice pul Šmogor

– U petak 19. prosinca točno u 17.30 sati sa konjima i kočijom dolazi Djed Božićnjak u sam centar Matulji. Ispred Općine Matulji družiti će sa najmlađima uz prigodan program, primati pisma, a ono što donosi u petak za velike i male je vatromet koji će osvijetliti nebo iznad matuljskog trga i to točno u 18 sati. Dolasku Božićnjaka prethodit će stari običaj darivanja ‘‘Dobra ruka’‘ kojom posljednjih nekoliko godina Općine Matulji daruje prvašiće. Po ‘‘Dobru ruku’‘ prvašići će doći u Općinu Matulji u 16.30 sati, a nakon vatrometa školarci OŠ Dr.A.Mohorovičić Matuji održat će u dvorani predstavu ‘‘Božićni darovi’‘, kazala je Šebalj.

Subota 20.12. je rezervirana za ‘‘Božićni koncert’‘ klapa i zborova Općine na kojem će nastupiti i mladi talentirani glazbenik Antonio Krištofić. Božićni ugođaj u crkvu Krista Kralja u 18 sati donijeti će Ženska klapa Rožice Šapjane, Muška klapa Zvonejski kanturi, Klapa Skalin, zborovi KUD-a ”Učka’‘ Matulji i ‘‘Štorija’‘ Rukavac te Žejanski Kntaduri. Neposredno pred koncert u Župnom uredu Matulji održati će se otvorenje izložbe ‘‘Božićna svjetla’‘ Likovne udruge Matulji, dok će nakon koncerta u 19.30 u holu Općine Matulji, međunarodna Likovna udruga Interinova Matulji kroz koju djeluje niz priznatih umjetnika keramike otvoriti izložbu pod nazivom ‘‘Božićni rukopis’‘.

Dobra ruka

Dobra ruka

U ponedjeljak 22. prosinca održat će se svečana dodjela stipendija najuspješnijim učenicima i studentima Općine Matulji, a važno je napomenuti da će se od 19. do 24. prosinca u samom centru Matulji održati ‘‘Mići Božićni samanj’‘ na kojem će se naći niz ideja za božićne poklone, zaključila je Šebalj.

Matuljska ‘‘Božićna šetemana’‘ završava u srijedu 24. prosinca tradicionalnim druženjem građana na sam dan Badnjaka kada Općina Matulji u 10 sati uz prigodan program priprema prigodnu marendu i poziva sve stanovnike Općine da svi zajedno uz bakalar i vino izmjene dobre želje, iskreni stisak ruke i nazdrave za uspješnu i veselu godinu koja dolazi.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!