Najavljena humanitarna akcija Lovranski tjedan darivanja @ Lovran

lovran_ika_more

Ova akcija održat će se u paviljonu tržnice Lovran, odnosno bivšem prostoru Kroasane, svakoga dana idućega tjedna od 8.30 do 12.30 sati.

Lovran – Pomoć potrebitim građanima, ali i napuštenim životinjama, u predblagdansko vrijeme pokušat će prikupiti humanitarno događanje ”Lovranski tjedan darivanja”, koje će se na inicijativu komunalnog društva Stubica od ponedjeljka 2. prosinca do petka 5. prosinca.

– Želimo da ovo bude prva godina tradicionalne akcije, koja bi se održavala svake godine prvog tjedna u prosincu, stoga nam je iznomno drago što su se u u njega uključili i Crveni križ, i Općina Lovran i Udruga ”Lunjo i Maza”. Cilj je akcije promovirati humanost i zajedništvo na djelu, te senziblizirati lokalnu zajedincu za prikupljanje pomoći – kako potrebitim građanima u hrani, odjeći i novcu, tako i potrebitim životinjama u hrani i drugim potrepštinama za kućne ljubimce, kazao je direktor Stubice Branko Stošić.

Ova akcija održat će se u paviljonu tržnice Lovran, odnosno bivšem prostoru Kroasane, svakoga dana idućega tjedna od 8.30 do 12.30 sati. Uz prikupljanje pomoći za ljude i životinje, u ponedjeljak 2. prosinca u vremenu od 8.30 do 10.30 održat će se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, a u petak 6. prosinca savjetovanje s kardiologom, dr. Marijom Puharić Harašlić.

– Naša organizacija Crvenog križa brine za sve građane na području Liburnije, a s tim ciljem osnovali smo i market za potrebite grašane koji s velikim naporom održavamo punim. Stoga se veselimo svakoj donaciji, a prikupljamo hranu u originalnoj ambalaži s rokom trajanja, odjeću, ali i novčane priloge, kazala je direktorica opatijskog Crvenog križa Gordana Grgurina.

Zamjenik načelnika Lovrana Branislav Petković pozvao je Lovrance da se odazovu akciji sukladno svojim mogućnostima, dok je Dolores Štanger iz Udruge ”Lunjo i Maza” istaknula da se oni brinu o svim napuštenim životinjama na liburnijskom području, te pozvala da i stanovnici Matulja, Opatije i Lovrana podrže ovu akciju kako bi se malim četveronožnim beskućnicima osigurala hrana, ljubav i topli dom.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!