Najavljena humanitarna akcija “Mladi za mlade” @ Opatija

Liburnija.net: Jadran Rubeša, Paolo Jakovašić i Sandro Ladavac…

Turnir je i ove godine humanitarnog karaktera, a ukoliko ste u mogućnosti, svoja sredstva možete uplatiti na žiro račun gospodina Marčete (2402006 – 8702086074, Erste bank) ili na račun MNK Kvarner Matulji (2484008-1104581541, Raiffeisen banka) s napomenom ”Za humanitarnu akciju“.

Opatija – Predstavnici KM IDS-a Paolo Jakovašić, Sandro Ladavac i Jadran Rubeša na julerašnjoj tiskovnoj konferenciji najavili su humanitarnu akciju koja se odvija u sklopu 8. Liburnijskog maškaranog malonogometnog turnira i akcije ” Mladi za mlade ” koji će se održavati od 1. do 3. veljače u Gorovu.

– U sklopu turnira organizira se i humanitarna akcija ”Mladi za mlade“ kojom je za djecu i mlade sa zdravstvenim problemima ili lošeg imovinskog stanja u posljednjih sedam godina prikupljeno oko 170.000 kn. Prikupljena su sredstva za studente lošeg imovinskog stanja, za djevojčicu iz Opatije kojoj je bilo potrebno liječenje na Cipru, za bolesne brata i sestru iz Matulja, za četveročlanu obitelj (otac i troje malodobne djece) iz Lignja kojima se je uredio prikladan stan za život, za tročlanu obitelj – majka s dva bolesna sina te lani za Udrugu osoba s invaliditetom Grada Opatije, kazao je Paolo Jakovašić.

Turnir je i ove godine humanitarnog karaktera, a novčana sredstva prikupljaju se za najmlađe od 3 malodobne djece samohranog oca obitelji Marčeta iz Lovrana, koje je nedavno imalo tešku, ali uspješnu operaciju tumora na mozgu.

– Kako se kod djeteta nakon operacije, mora primijeniti i adjuvantna kemoterapija (primjenjuje se nakon operativnog zahvata, u slučajevima kada se tumor nije mogao u cjelosti odstraniti, ili kada je sav vidljivi tumor odstranjen, ali postoji rizik ostatnih, prostim okom nevidljivih stanica – mikrometastaza ili mikropresadnica), koja je relativno skupa. Iako HZZO pokriva većinu troškova liječenja, cijena kompletne terapije (uzimajući u obzir upotrebu vitaminskih, mineralnih, dijetalnih i biljnih dodataka, koji su nužni za uspješan oporavak nakon svakog ciklusa kemoterapije), te ostalih popratnih troškova, doseže cifru i do 5000 kuna, samo za mjesec dana primjenjivanja. Uzimajući u obzir vrijeme trajanja kemoterapije od sigurnih 5 ciklusa u 10 mjeseci, troškovi liječenja se penju na 50 000 kuna, koja je nažalost jednom samohranom ocu nedostižna, istaknuo je Jadran Rubeša.

– Malonogometni klub ‘Kvarner’ iz Matulja u suradnji sa Klubom mladih IDS-a Liburnije od 2006. do 2012. godine organizirao je 7 malonogometnih maškaranih turnira za djecu i maškarane seniorske grupe. Kroz sedam godina nastupilo je 600-tinjak djece u četiri dobne skupine iz Hrvatske i inozemstva i oko 1200 sudionika seniorskih maškaranih grupa iz Istre, Liburnije i Primorja. Ove godine očekujemo oko stotinjak djece, 150 seniora i oko 500 posjetitelja turnira, rezimirao je Sandro Ladavac.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći ovoj obitelji, svoja sredstva možete uplatiti na žiro račun gospodina Marčete (2402006 – 8702086074, Erste bank) ili na račun MNK Kvarner Matulji (2484008-1104581541, Raiffeisen banka) s napomenom ”Za humanitarnu akciju“.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!