Najavljena izgradnja dvije nove prometnice u centru Matulja te zatvaranje pružnog prijelaza na Šmogorskoj cesti

Novim prometnim rješenjem odvijao bi se dvosmjerni promet kroz podvožnjak prema Štacionu, a jednosmjerno prema centru Matulja, dakle u suprotnom smjeru nego što se odvija danas.

Matulji – U tijeku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju drugog kolosijeka, obnovu i modernizaciju na pružnoj dionici Škrljevo – Rijeka – Jurdani investitora HŽ Infrastruktura d.o.o. iz Zagreba. Navedenim projektom planirana jer dvokolosiječna pruga do željezničke stanice u Matuljima iz smjera Rijeke te zatvaranje pružnog prijelaza na Šmogorskoj cesti. Posljedično navedenom je potrebno izvesti prometnicu koja povezuje Kastavsku cestu i Šmogorsku cestu, te cestu koja povezuje Šmogorsku cestu i cestu Viktora Cara Emina.

Rekonstrukcijom pruge, proširuje se podvožnjak u ulici Viktora Cara Emina, na širinu potrebnu za odvijanje dvosmjernog prometa sjeverno od pruge (prema Štacionu). Novim prometnim rješenjem odvijao bi se dvosmjerni promet kroz podvožnjak prema Štacionu, a jednosmjerno prema centru Matulja, dakle u suprotnom smjeru nego što se odvija danas. Takvo rješenje je nemoguće bez izgradnje spojne ceste koja povezuje Šmogorsku cestu i cestu Viktora Cara Emina, za čiju izradu projektne dokumentacije se osiguravaju sredstava ovim II. izmjenama i dopunama Programa građenja komunalne infrastrukture za 2019. godinu.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net