Najavljena manifestacija ‘Opatija carski grad’

Na tragu nekadašnjih manifestacija sličnog karaktera, ali s novim pristupom i novim konceptom, Opatija će te večeri još jednom zaživjeti vrijeme kada su njome šetali carevi i dvorska gospoda.

Opatija – “Opatija carski grad” naziv je nove manifestacije koja će se, u organizaciji i realizaciji tvrtke Thorax Promotion, a u suradnji sa TZ Grada Opatija i Gradom Opatija te pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke, održati 14. srpnja od 20,00 – 01,00 sati.

Opatija će tako, za jednu noć, doživjeti “grad u gradu”, jer će se od hotela Milenij, gdje će biti svečani ulaz u carski grad, putem šetnica i prelijepih opatijskih parkova, sav prostor “preseliti u neko drugo vrijeme” – posebnom scenografijom, dekoracijama, glazbom i sudjelovanjem oko dvije stotine statista. Paviljon Šporer tako će, kao nekad, postati prava bečka slastičarnica, gospoda će se kupati na kupalištu, ladati u opatijskim parkovima, šetati i uživati u glazbenim programima. U 21,00 sat, opatijski će gradonačelnik, uz direktoricu TZGO, svečano otvoriti vrata Carskog grada te tako i službeno označiti početak jedne drugačije opatijske noći.

Iz programa izdvajamo nastup glazbenika iz Osnovne glazbene škole Mirković, Osnovne glazbene škole Tarla te posebnu glazbenu atrakciju – nastup Denisa Petrunina i Anastasie Petrunine, glazbenih virtuoza iz Rusije, koji će nastupiti ispred Vile Angioline u 21,30 sati. Bit će još scenografskih i drugih iznenađenja, no njih ostavljamo posjetiteljima na dan manifestacije.

Naravno, u Austro-Ugarsko vrijeme, Opatija je imala i svoje stanovništvo, svoj puk…a i on je pronašao svoje mjesto u ovoj manifestaciji. Sam prostor opatijskog mula, u opatijskoj luci, ponudit će pučku zabavu, uz prigodnu scenografiju, prigodnu glazbu i nadasve gastro ponudu uz ribice, vino…nakon obilaska “Carskog grada”, vjerujemo da će brojni posjetitelji kao i brojna “gospoda” pronaći sebe i na pučkoj fešti.

Manifestacija će imati međunarodni karakter jer će, uz sudjelovanje sudionika programa iz naše zemlje, sudjelovati gosti iz Mađarske i Austrije, tako da će manifestacija doslovno spojiti krajeve koji su nekada činili jednu cjelinu. Svi posjetitelji, radi lakšeg snalaženja, moći će na ulazu kod hotela Milenij uzeti svoj primjerak posebno izrađene brošure koja je pripremljena na četiri jezika i sadrži mapu Carskog grada s posebnim objašnjenjima, dok će na području cijele manifestacije biti postavljeni prigodni smjerokazi.

Za kraj napomenimo, da će promet glavnom opatijskom ulicom biti jednosmjeran i to od raskrižja kod hotela Ambasador pa do raskrižja kod hotela Zagreb, i to u periodu od 19,00 – 03,00 sati.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!