ERSTE AD

Najavljena međunarodna manifestacija Dječji tjedan koja počinje od ponedjeljka @ Opatija, Lovran

dnd_djecji_tjedan_2014 (2)

Bogat program najavili su u prostorijama DND na Punta Kolovi vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Petra Peloza, Karlo Brckan i Patricia Ivančić.

Opatija – Dječji tjedan, tradicionalna godišnja aktivnost posvećena djeci koja se održava početkom listopada, najavljena je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Društva ”Naša djeca” Opatija. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 6. listopada – Međunarodni dan djeteta – i završava u nedjelju, 12. listopada, a održava se u organizaciji Koordinacijskog odbora akcije ‘‘Gradovi i općine prijatelji djece’‘, Društva ‘‘Naša djeca’‘ Opatija i ogranka Lovran, Grada Opatije, Općine Lovran, Osnovne škole ‘‘R.K. Jeretov’‘, Dječjeg vrtića Opatija, te ‘‘Festivala’‘ Opatija.

dnd_djecji_tjedan_2014 (4)

Kako je istaknuto na tiskovnoj konferenciji, trajni ciljevi programa su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

dnd_djecji_tjedan_2014 (3)

Bogat program najavili su u prostorijama DND na Punta Kolovi vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Petra Peloza, Karlo Brckan i Patricia Ivančić. Zamjenik gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin pozvao je sve građane da se uključe i sudjeluju u događanjima. Pregršt događanja povodom obilježavanja Dječjeg tjedna započet će na Međunarodni dan djeteta, 6. listopada, Dječjim javnim skupom u Opatiji i Lovranu, a tijekom čitavog tjedna mališani, ali i odrasli, moći će uživati u raznim aktivnostima.

Iz zanimljivog programa valja izdvojiti projekt-mjuzikl ”Putujemo u prošlost” što će se u utorak, 7. listopada održati u Grand hotelu Adriatic, uz sudjelovanje učenika OŠ ‘‘Rikard Katalinić Jeretov’‘ Opatija, OŠ ‘‘Nedelišće’‘, te Glazbene škole ‘‘Tarla’‘ te obilježavanje Međunarodnog dana djevojčica ispred opatijske tržnice u subotu, 11. listopada od 9 do 13 sati.

Više informacija može se pronaći na službenim stranicama DND-a Opatija.

dnd_djecji_tjedan_2014 (1)

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!