Najavljena Mića ribarska fešta – Edukativne radionice, promocija lokalnih običaja i ribarske baštine @ Ičići

Arhiva: Mića ribarska u Ičićima

Edukacijom i animacijom organizatori žele potaknuti svijest o očuvanju baštine i tradicijskih vrijednosti kvarnerskog kraja u svrhu njihove zaštite, daljnje afirmacije i turističke valorizacije.

Ičići – U Lučici koja je zbog svoje prirodne konfiguracije već godinama mala pozornica za održavanje manifestacija, u četvrtak, 8. lipnja, s početkom u 18sati, održati će se ”Mića ribarska fešta”. Prilika je ovo za promociju lokalnih običaja, jer krajem školske godine mališani Dječjeg vrtića i područne škole Ičići kroz pjesmu, recitacije i plesove imaju priliku interaktivno sudjelovati u programu i tako kroz društvenu participaciju o vlastitoj kulturi, simbolično i na jedinstven način otvoriti ljetnu sezonu.

U suradnji sa Udrugom ”Kulturni front” voditeljice Ana Cerovac i Maša Dunatov pripremile su niz kreativnih radionica Riba ribi grize rep koje su vezane za temu života uz more i od mora. Tu će im se pridružiti i Športsko ribolovni klub Ičići koji će prikazati niz aktivnosti vezanih za ribolov, načine ribarenja, odnosno kako paralelno pratiti održivi razvoj u turizmu, upravo onaj koji udovoljava potrebama korisnika turističke usluge i doprinosi boljitku lokalnog stanovništva istodobno čuvajući prirodne resurse. Programu će se svojim izvedbama priključiti Opatijske mažoretkinje, ali i sportsko plesni pokreti Mini zumbe. Za sve željne malo magične avanture i čarolije pripremljen je nastup Magic Show, koji će tematski biti uklopljen u cijelo događanje, istaknula je Tatjana Bartolin, direktorica Turističke zajednice mjesta Ičići.

Edukacijom i animacijom organizatori žele potaknuti svijest o očuvanju baštine i tradicijskih vrijednosti kvarnerskog kraja u svrhu njihove zaštite, daljnje afirmacije i turističke valorizacije. Integriranom kombinacijom postojećih resursa prezentira se lokalni i regionalni identitet i kao takav postaje zanimljiv gostima koji sve više traže istinski doživljaj posjećenog mjesta na potpuno nov i jedinstveni način.

Pokrovitelj manifestacije je Primorsko – goranska županija.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net