Najavljena Plominska Bela nedeja

Plomin

Plomin

Osmišljena je zanimljiva igra, Potraga za plominskim blagom, a svi koji žele sudjelovati to mogu učiniti prijavom na FB Krsan Tourist Board ili na e-mail: info@istria-krsan.com sve do subote, 1.listopada do 15 sati. Za najuspješniji tim osigurane su i nagrade.

Plomin – Evo odličnog razloga da ove nedjelje, 2. listopada posjetite živopisni Plomin i budete među onima koji će sudjelovati na Beloj nedeji, tradicionalnoj manifestaciji posvećenoj mladom vinu, poručili su organizatori iz TZ općine Kršan.

bela_nedeja_plomin_2016_01

Domaćini će ponuditi i zanimljive kulinarske specijalitete, ali i obilježiti blagdan Majke Božje od Rožara. Događanje započinje u 11 sati misnim slavljem u Župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, a goste će dočekati kršanski KUD ”Ivan Fonović Zlatela“ nastupom u 12 sati.

– Da uz piće ide i dobra hrana, uvjerit ćete se nakon toga na plominskoj Lombordi kroz degustaciju jela koja će biti spravljena po starinskim recepturama i degustacijom mladog vina. Naime, Plomin je izgrađen na mjestu prapovijesne gradine iz 2. tisućljeća prije Krista, a njegovu će bogatu baštinu organizatori ove godine svojim gostima predstaviti na malo drugačiji način. Osmišljena je zanimljiva igra, Potraga za plominskim blagom, a svi koji žele sudjelovati to mogu učiniti prijavom na FB Krsan Tourist Board ili na e-mail: info@istria-krsan.com sve do subote, 1.listopada do 15 sati. Za najuspješniji tim osigurane su i nagrade, dodali su organizatori.

Zabavni dio bit će u rukama „Super Dua“ na harmonici i gitari. Ističemo još da nedjeljni jutarnji program čini natjecanje u udičarenju, a u poslijepodnevnim satima tradicionalno natjecanje u briškuli i trešeti. U subotu, 1. listopada u 20 sati bit će upriličeno natjecanje u mori. Organizatori ovogodišnje manifestacije su Turistička zajednica i Sportsko-ribolovno društvo Plomin, te pokrovitelji Općina Kršan i TE Plomin.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!