Najavljena pučka fešta Rokova @ Liganj

Drugi dio obilježavanja Rokove na rasporedu je u subotu, 18. kolovoza, od 8:30 sati kada počinje boćarski turnir.

Liganj – Ovaj četvrtak, 16. kolovoza počinje obilježavanje Rokove u Lignju. Ovogodišnju proslavu otvorit će svetom misom u Crkvici svetog Roka koja je na rasporedu u 17 sati.

– Predavanje „Sve tajne alkoholne fermentacije“ koje će održati Rumac Patricia zakazano je u 17:45 nakon čega sljedi predavanje „Podsjetnik na jesensko-zimske radove u vrtu, masliniku i pod marunih“ koje će predstaviti Longo Nevia. Zabava uz harmonikaše Lignja, Tuliševice i Lovranske Drage kreće od 18 sati, a sat vremena kasnije na rasporedu je proglašenje pobjednica u takmičenju domaćica Lovranšćine u pripremi tradicionalne repe s fažolom. Etno izložba udruge „Ognjišće“ može se razgledati od 17 do 20 sati, najavili su organizatori iz Udruga „Ognjišće“, uz napomenu da se u slučaju lošeg vremena cjelokupni program selu u veliku salu Društvenog doma.

Drugi dio obilježavanja Rokove na rasporedu je u subotu, 18. kolovoza, od 8:30 sati kada počinje boćarski turnir. Od 16 sati na rasporedu je turnir va briškule i trešte za koji učešće po paru iznosi 50 kuna, nakon čega se nastavlja zabava uz grupu Mastersi i bogatu gastro ponudu koja uključuje jela s roštilja te tradicionalnu repu s gulašom.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!