Najavljena Vološćanska noć i Dječji festival VOLOS 2016.

Patricija Radetić, Ira Somborac, Nikola Peršić i Darija Žmak Kunić

Patricija Radetić, Ira Somborac, Nikola Peršić i Darija Žmak Kunić

Uvertira za Vološćansku noć i Dječji festival VOLOS 2016. biti će jednosatna vožnja brodom po našem zaljevu. JOLLY TOURS čekat će vas na malom mulu u petak 8 srpnja u 16 sati. Molimo svu djecu da dođu 10 minuta prije, s svu maloljetnu djecu da dođu u pratnji odrasle osobe, poručili su organizatori. Detaljan program provjerite u nastavku teksta…

Iz Koktelsa je odlična fešta u Lovranu

Iz Koktelsa je odlična fešta u Lovranu

Volosko – Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji najavljeno je ovogodišnje izdanje tradicionalne fešte ‘Vološćanska noć’ i Dječji festival VOLOS 2016.
Bogat program ovogodišnje Vološćanske noći koja je zakazana za petak, 8 srpnja, najavile su organizatorice Patricija Radetić i Ira Somborac te frontman Koktelsa Nikola Peršić dok je program Dječjeg festivala VOLOS 2016. koji se održava u petak i subotu, najavila Darija Žmak Kunić uz napomenu da je ovogodišnji festival vezan uz ribarenje i ribarsku kulturnu baštinu.

Bogat program počinje u 17 sati, kada je na rasporedu vožnja brodom u sklopu kulturno edukativne manifestacije ‘4. Dječji festival VOLOS 2016.’. Pola sata kasnije kreću zabavne igre na moru tj. ekipno odmjeravanje snaga na kopnu i u moru uz finalnu igru “potezanje špaga va more”, a organizatori su pripremili bogate nagrade i nagradu za najboji dress code pojedincima, dok se prijaviti možete na 095/5926345. Nastup mališana iz DND-a Matulji na rasporedu je u 20 sati, a predstava “Omađijaj me” koju predvodi iluzionist Andrej Škedel iz Rijeke kreće u 20:15, dok je kratki koncert dua Magic Cock Rock kojeg čine Škedel i Goran Vrkić zakazan za 21 sat. Uvertiru za nastup Koktelsa napravit će članice ženske klape Volosko, a nakon njihovog nastupa slijedi fešta do zore uz Koktelse. Osim feštanja, kasni večernji sati rezervirani su za tradicionalnu kukanju, odnosno prćenje po pale po pršut. Uz tradicionalnu bogatu ponudu hrane i pijače ovogodišnje izdanje obilježit će i vela pidoćijada koja starta od 19 sati.

Arhiva: Dječji festival Volos

Arhiva: Dječji festival Volos

– Pridite si na najluju ribarsku feštu seh fešti, domaću atmosferu, veselo druženje i Volosko pakal! Ovog petka, 8. srpnja svi putevi vode u Volosko, poručili su organizatori uz napomenu da mole vozače da tijekom dana ne puštaju svoja vozila na vaterpolo platou te da će od 12 sati obala Frana Supila biti zatvorena za promet od Črnikovice do Surfa.

Osim Vološćanske noći i oni mlađi imati će razloga za zadovoljstvo obzirom da će lučica, uličice i skale ponovno postati domaćini 4. Dječjeg festivala VOLOS 2016.

– Pozivam vas da sudjelujete na 4. Dječjem festivalu – Volos 2016., koji će se održati u 8. i 9. srpnja kada će nam Mandrać, Skalada, Puntica i Brajdica ponovo vrviti životom, igrom, razgovorom, zvukom i bojama. Festival je namijenjen djeci svih uzrasta u obliku kulturne, sportske i edukativne zabave s naglaskom na upoznavanje našeg mjesta, običaja i “domaćeg” jezika. Svi sadržaji na festivalu su besplatni. Udruga Srce za Volosko ove godine događaj upotpunjuje i edukativnom izložbom o ribarenju i ribarskoj kulturnoj baštini, budući da je ovogodišnji festival posvećen upravo toj temi. Zahvaljujući vološćanskim ugostiteljima i lokalnim poslovnim subjektima omogućena je bogata tombola. Privatnim sredstvima i dobrovoljnim radom voditeljica Uruge Srce za Volosko realiziran je festival. Svestranu pomoć pružile su mnoge mame, prijateljice i glumica Iris Vrus. Hvala svima! Posebno hvala Gradu Opatija i dogradonačelniku F. Kiriginu koji uvijek prepoznaju našu manifestaciju i pomažu je koliko mogu, kazala nam je Žmak Kunić ispred udruge ‘Srce za Volosko’.

Dječja predstava Teatra OZ

Dječja predstava Teatra OZ

Raspored događanja:
Petak 8. srpnja 2016.

Lokacija: Brajdica
18.00 Otvorenje festivala – voditeljica Darija Žmak Kunić
18.15 Hulahoop plesni performans i radionica za djecu – voditelj Marko Kalc
18.30 Žonglerska plesna koreografija – skupina Rad Rays i muzičke (bubnjarske), likovne i
žonglerske rdaionice
19.30 Predstava Try teatra – predstavu izvode vološćanska djeca koja su bili polaznici glumačke radionice

Subota
Lokacija: Brajdica

17.30 Dječje sportsko-edukativne igre – voditeljica Vera Bakarčić (obnovila stare tradicionalne igre)
17.40 Potraga za blagom – igra za stariju djecu
19.00 Predstava Radionice žongliranja – žonglerska skupina Red Rays
19.30 TEATAR OZ – predstava „Drvo ima srce“
20.30 Bogata tombola (svi dobivaju)
20.45 Filmska gledaonica na otvorenom – DJEČJE KINO NA OTVORENOM
21. Disco za djecu na otvorenom

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!