Najavljena završna konferencija projekta Mala barka 2 na Lošinju

Cilj projekta Mala barka 2 je očuvanje, zaštita, razvoj i promicanje pomorske baštine sjevernog Jadrana kroz turističku valorizaciju temeljenu na načelima održivog turizma.

Rijeka – Župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov i ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Nikolina Radić Štivić, najavili su završnu konferenciju projekta Mala barka 2 i otvorenje Interpretacijskog centra pomorske baštine otoka Lošinja – logera “Nerezinac”.

Cilj projekta Mala barka 2 je očuvanje, zaštita, razvoj i promicanje pomorske baštine sjevernog Jadrana kroz turističku valorizaciju temeljenu na načelima održivog turizma. Jedan od rezultata projekta je i  Interpretacijski centar pomorske baštine otoka Lošinja, smješten u potpalublju lošinjskog logera “Nerezinac”, privezanog na Obali lošinjskih kapetana ispred Muzeja Apoksiomena, a koji će posjetiteljima otvoriti svoja vrata iduće srijede, 27. ožujka, istaknuto je na tiskovnoj konferenciji.

“Došli smo do apsurdnog vremena u kojem možda nestaje naša velika brodogradnja i tradicija, a s druge strane ovaj projekt baštini našu brodogradnju kako bi je kvalitetnije prezentirali  u turističke svrhe i spasili od zaborava. Zahvaljujem se svima uključenima u projekt jer su pokazali sinergiju županijskih institucija, a sve je to rezultiralo Mala barka 1 i Mala barka 2 kojima smo realizirali mnoge  aktivnosti diljem naše Županije”, rekao je župan Komadina.

Pročelnica Raukar istaknula je da su svi glavni ciljevi projekta – kategoriziranje i očuvanje pomorske baštine, razvoj prekograničnih kulturno-turističkih proizvoda i osnivanje turističkih destinacija su ispunjeni, istaknula je pročelnica Raukar i najavila novi EU projekt Arca Adriatica.

Na završnoj konferenciji projekta, 27. ožujka u Muzeju Apoksiomena u Gradu Malom Lošinju, bit će riječi o  razvoju turističkog proizvoda i turističke destinacije, rezultatima te kulturološkim aspektima projekta Mala barka 2, najavljeno je na današnjoj konferenciji.

error: Content is protected !!