Najavljeni 15. Dani črešanj va Lovrane

Arhiva

Arhiva

Osim kušanja friško nabranih brtošinki moći ćete uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu koji otvara DJ Vedran 18 sati. Grupa ”Ausswinkl Muzikanti“ počinju s nastupom u 19 sati, dok je rezanje velikog 10 metara dugačkog štrudela od črešanj na rasporedu u 20:30 sati. Folklorni ansambl ”Zora“ predstavit će tradicijske plesove od 21 sat.

dani_cresanj_lovran_2015

Lovran – Od 06. do 14. lipnja održat će se 15. Dani črešanj va Lovrane. Glavna fešta održat će se u subotu, 06. lipnja, od 18 do 23 sata. Slastičari hotela Excelsior pripremit će kao i svake godine deset metara dugački štrudel od trešanja, a ponudit će na svom štandu još i krostatu od trešanja po popularnoj cijeni od 12,00 kuna. Rezanje velikog štrudela bit će u 20:30 sati. Uz ponudu kolača od trešanja nudit će se i friško nabrane trešnje, autohtoni suveniri i drugi domaći proizvodi.

Centralna fešta zakazana je na Trgu slobode, u subotu, 06. lipnja, od 18 sati. Osim kušanja friško nabranih brtošinki moći ćete uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu koji otvara DJ Vedran 18 sati. Grupa ”Ausswinkl Muzikanti“ počinju s nastupom u 19 sati, dok je rezanje velikog 10 metara dugačkog štrudela od črešanj na rasporedu u 20:30 sati. Folklorni ansambl ”Zora“ predstavit će tradicijske plesove od 21 sat, a sat vremena kasnije s programom nastavlja DJ Vedran.

Za vrijeme Dana črešanj lovranski ugostitelji nudit će uglavnom slastice, a neki i druga jela spravljena s lovranskim trešnjama, te friške črešnje. Sudjelovat će: restoran ”Kvarner“, hotel ”Excelsior“, restoran ”Knezgrad“, restoran ”Riviera“, restoran ”Štanger“, restoran ”Lovranska vrata“, restoran ”Stari grad“, konoba ”Kali“ u Medveji, restoran ”Bellavista“, ”Lovranski Pub“, restoran ”Oaza“, Gradska kavana Lovran, restoran pizzeria ”Delfino“ i konoba ”Marun“– ukupno 14 ugostiteljskih objekata.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!